x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Pentru copii - Happy visit la stomatolog

Pentru copii - Happy visit la stomatolog

de Magda Marincovici    |    22 Dec 2008   •   00:00
Pentru copii - Happy visit la stomatolog

Recent, a fost inaugurată prima clinică de medicină dentară din România dedicată exclusiv copiilor. Oana Taban, directorul general al DENT ESTET, spune că aici copiii sunt încântaţi să se aşeze pe scaunul stomatologic.



  • Jurnalul Naţional: De ce "4 Kids"?
Oana Taban: Noi am pornit de la preocuparea pă­rinţilor pentru sănătatea şi frumuseţea copiilor lor şi venim în întâmpinarea nevoilor acestora cu prima clinică dentară ce oferă exclusiv servicii de stomatologie pediatrică. DENT ESTET 4 KIDS oferă toată gama de servicii de stomatologie pediatrică. Aceasta este a patra locaţie a grupului nostru de clinici.

  • Care este oferta noii clinici?
Această clinică dispune de patru cabinete stomatologice dotate cu tehnologie de ultimă generaţie, cum ar fi radiologie computerizată cu nivel scăzut de radiaţii, tehnici performante de inhalo-sedare sau microscopul electronic ZEISS(r).
Pe lângă cei 25 de medici şi specialişti de talie europeană care îi tratează pe micii pacienţi, clinica mai dispune de un cabinet de consiliere psihologică pentru părinţi şi copii şi de un salon de 70 mp de joacă plin de surprize pentru cei mici.
De asemenea, este prima clinică stomatologică ce reuneşte medicii de stomato­lo­gie pediatrică alături de anestezişti specializaţi în tehnici de relaxare medie şi profundă, psihologi şi medici de psihiatrie infantilă, personal specializat în comunicarea şi relaţionarea cu copiii.

  • Ce faceţi pentru a împrieteni copilul cu tratamentele stomatologice?
În acest sens promovăm pentru prima dată în România conceptul "Happy Visit", care înseamnă vizite de acomodare pentru copii, fără tratament şi fără in­ter­ven­ţii medicale. Aceste şedinţe sunt gratuite, oferind acest cadou tuturor micuţilor pa­cienţi. La "Happy Visit", copiii vor fi în­cân­taţi să se joace cu scaunul stomatolo­gic, să deseneze periuţa favorită, să înveţe tehnicile de periaj corect, să citească şi să cunoască explicit ce se întâmplă cu dinţii lor. Astfel, copiii vor asocia vizita la me­dicul stomatolog cu o experienţă din ce în ce mai plăcută. Ne-am dorit foarte mult să oferim o clinică dedicată în totali­tate micilor noştri pacienţi, pentru a le putea asigura un ambient plăcut, o incursiune în lumea basmelor şi a desenelor animate alături de servicii premium de asistenţă stomatologică.

  • Care sunt cele mai frecvente proble­me de dentiţie pe care le întâlniţi la copii?
Caria dentară reprezintă cea mai frec­ven­tă formă de îmbolnăvire şi constituie una din problemele stomatologice importante cu care se confruntă copilul, cea mai des întâlnită formă fiind caria de biberon. Abcesul dentar se produce ca o complicaţie a cariei dentare. Gingivita (inflamaţia gingiei) e provocată de lipsa de igienă sau a igienei deficitare.

  • Mulţi părinţi ignoră aceste probleme, spunând că oricum este o dentiţie provizorie. Este o atitudine corectă? Care sunt consecinţele?
Din păcate, majoritatea părinţilor au această idee greşită despre dentiţia temporară (dinţii de lapte). Dinţii sunt o componentă importantă a cavităţii bucale, indiferent dacă sunt dinţi de lapte sau dinţi permanenţi. Ca şi dinţii per­ma­nenţi, dinţii de lapte au un rol important în dezvoltarea copilului şi de aceea trebuie să li se acorde atenţie şi îngrijiri speciale. Dinţii de lapte sănătoşi îl ajută pe  copil la vorbirea clară şi corectă, au rol în masticaţie (fără ei pot apărea probleme de nutriţie). Un alt rol foarte important este de a ghida erupţia dinţilor permanenţi. Dacă dintele de lapte se infectează, el poate îmbolnăvi dintele permanent prin propagarea infecţiei. Pierderea precoce a dintelui de lapte (extracţia) poate avea consecinţe nefaste asupra dinţilor permanenţi, şi anume: dinţii permanenţi apar mai devreme şi vor fi mai puţin rezistenţi la carie; se reduce spaţiul necesar pentru înlocuitorul permanent, acesta apărând într-o poziţie anormală ce va necesita corectare prin tratament ortodontic; apar tulburări în relaţiile ce se stabilesc între cele două arcade (maxilară şi mandibulară) şi, nu în ultimul rând, copilul suferă o traumă fizică şi psihică, devine necooperant.

  • Ce ne spuneţi despre tarifele practicate?
Preţurile sunt de 3,5-4 ori mai scăzute faţă de preţurile practicate în Vest şi SUA (faţă de Ungaria de 2,5-3 ori mai mici). La clinica noastră preţurile sunt la nivelul pieţei. Nu avem în vedere profitul, ci impactul indirect asupra business-ului promovat de reţeaua DENT ESTET.

  • Mai aveţi în plan inaugurarea altor clinici similare în alte oraşe?
Într-adevăr, conceptul este unic în Ro­mâ­nia. Este un proiect de suflet, dorit şi pregătit încă de mai mult de un an. Ne do­rim extinderea în ţară, însă în prima jumătate a anului următor vom urmări consolidarea grupului de clinici. În a do­ua jumătate a anului 2009, în funcţie şi de evenimentele economice interne, vom lua în considerare extinderea în ţară.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă dintii