x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Pichamar langa timpan

Pichamar langa timpan

21 Noi 2004   •   00:00

Asistentul universitar doctor George Mincu, medic primar la Clinica ORL din Spitalul "Sf. Maria", considera ca este cunoscut sindromul Menier, acele vertije care-i dau senzatia suferindului ca se rotesc toate lucrurile in jurul lui sau ca se roteste el in jurul lucrurilor, situatie urmata si de scaderea auzului, de greturi, varsaturi si paloare.

FLORIN CONDURATEANU - Pulsul medicinei

Ei bine, sindromul Menier este precedat de zgomote in urechi. Abuzul de antibiotice, o veritabila intoxicatie, duce la deficiente de auz, dar si la zgomote in urechi. Alergiile pot provoca atat edeme, cat si zgomote in urechi. Pot suferi de zgomote in urechi si oamenii care lucreaza intr-un mediu cu mult zgomot: lucratorii cu pichamare, telefonistele, forjorii etc.

Si alte afectiuni stau la baza aparitiei zgomotelor in urechi, de pilda, pocniturile care apar la incheietura maxilarelor afectate de artroza. Urcarea la altitudine, fie cu avionul, fie chiar pe propriile picioare provoaca unele zgomote, fiindca exista o deficienta in trompa lui Eustachio.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă