x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Plimbarile ne scapa de grasimi

Plimbarile ne scapa de grasimi

02 Ian 2005   •   00:00

Mesele imbelsugate, cu alimente bogate in grasimi, sunt mai frecvente iarna, cand consumam mai putine fructe si legume crude.

STELUTA INDREI

SFAT. Faceti plimbari lungi in aer liber pentru a arde grasimile acumulate in timpul iernii
Doctorul Jason Gill de la Universitatea din Glasgow a efectuat un studiu pentru a afla daca practicarea unei activitati fizice inaintea unei astfel de mese are efecte benefice asupra sanatatii. El a adunat in acest scop 20 de persoane, dintre care 10 sufereau de obezitate, pe cand celelalte 10 nu aveau probleme cu kilogramele in plus.

MERSUL PE JOS. Unii dintre participanti aveau obiceiul de a merge pe jos aproximativ o ora inainte de a lua masa. Toti subiectii studiului s-au putut bucura de o masa copioasa, cu alimente precum untul, smantana, carnatii, dulciurile. Doctorul Gill a constatat apoi ca persoanele care au facut miscare inainte de a manca au avut un nivel scazut al trigliceridelor (grasimi) in sange. In schimb, cei care si-au petrecut timpul in fata televizorului in asteptarea mesei sau stand linistiti in casa au inregistrat un nivel crescut al grasimilor in sange. Observatiile medicului englez sunt valabile atat pentru obezi, cat si pentru cei cu greutate normala. In concluzie, studiul arata ca plimbarile facute inaintea meselor reduc nivelul grasimilor in sange.

Motiv pentru care specialistii va sfatuiesc sa faceti miscare inainte de a va aseza la masa. Mergeti in parc, faceti o plimbare la padure, mergeti la munte, la schi, patinati, orice activitate fizica este bine venita pentru a scapa de grasimi.

AVANTAJE. De altfel, reducerea grasimilor are efecte benefice asupra vaselor sangvine, care sufera mai putin din cauza acizilor grasi, circulatia sangelui fiind imbunatatita. "Daca faceti sport inainte de masa aveti posibilitatea de a reduce riscul bolilor cardiovasculare. Rezultatele studiului demonstreaza ca exercitiile fizice ajuta la scaderea efectelor negative ale acizilor grasi asupra organismului", concluzioneaza doctorul Gill. Asadar, inainte de a savura sarmalele, carnatii, friptura sau cozonacul, programati-va o plimbare in mijlocul naturii!

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă