x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Porumb boabe D’Ajuda

Porumb boabe D’Ajuda

de Magda Marincovici    |    19 Dec 2006   •   00:00
Porumb boabe D’Ajuda

Un aliment bun in post, dar si in restul anului. Pentru ca nu ingrasa, contine fibre, glucide si proteine vegetale, asigurand o alimentatie sanatoasa.

CE MANCAM, CE BEM
"Este o conserva de boabe de porumb in faza de coacere lapte-ceara, optima pentru imprimarea de caractere senzoriale placute. Produsul este sterilizat si nu contine coloranti si conservanti adaugati", spune specialistul nostru, profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, despre porumbul boabe galbene conservate in mediul lichid D’Ajuda. Dovada a celor precizate mai sus sunt ingredientele mentionate pe eticheta: porumb, apa, zahar (0,15%), sare (0,15%).

Pe de alta parte, eticheta nutritionala a produsului ii permite consumatorului sa stie valoarea energetica: 102 Kcal/350Kj/100 grame, glucide - 19 grame, proteine - 3 grame, lipide - 1 gram, fibra alimentara - 1 gram, sodiu - 134 mg.

Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi spune ca "acest produs are o densitate calorica optima si un continut de grasimi vegetale minim. De asemenea, contine glucide si proteine vegetale, precum si fibre alimentare indicate intr-o alimentatie sanatoasa. Este un aliment de post, ce poate fi consumat ca atare sau sub forma de garnituri la diferite feluri de mancare. Deoarece nu contine gluten, poate fi consumat si de suferinzii de celiachie. Porumbul boabe galbene conservate in mediu lichid este recomandat in cadrul unei diete echilibrate tuturor consumatorilor, iar diabeticii il vor consuma tinand cont de sfaturile medicului privind aportul de glucide".

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă