x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Povestea unui om

Povestea unui om

de Steluta Indrei    |    16 Sep 2007   •   00:00
Povestea unui om

Are 52 de ani şi 46 de kilograme. Alain G. suferă de anorexie. Totul a inceput in urmă cu 30 de ani, pe cănd era student la Medicină şi a contractat virusul hepatitei B intr-un laborator al facultăţii.

Caz - Un bărbat de 52 de ani se luptă cu anorexia

Are 52 de ani şi 46 de kilograme. Alain G. suferă de anorexie. Totul a inceput in urmă cu 30 de ani, pe cănd era student la Medicină şi a contractat virusul hepatitei B intr-un laborator al facultăţii.

Â

Alain G. se simte ca intr-o carapace. S-a izolat din cauza suferinţei atroce. De 30 de ani, viaţa sa se reduce la o singură obsesie: anorexia. Boala ii ia minţile, dar şi corpul. La 1,75 m inălţime e numai piele şi os. Are 46 de kilograme… Osteoporoză şi multiple fracturi. A rămas fără păr. Fără dinţi din cauza vărsăturilor zilnice. A fost internat de nenumărate ori. In principal din pricina tentativelor de suicid. Numai in ultima lună a incercat de cinci ori să-şi curme viaţa. In cocheta sa garsonieră pariziană, decorată cu gust şi ingrijită meticulos, bărbatul are alături doar un suflet: căţeluşa Craquotte ("Gogoaşă").Â

Alain işi mărturiseşte suferinţele intr-un articol publicat de AFP: "Viaţa mea inseamnă un gol imens, dar, paradoxal, eu insumi creez acest vid. Chinul a inceput la vărsta de 21 de ani, in urma unei hepatite B pe care am contractat-o intr-un laborator, in anul doi de medicină". După ce a fost diagnosticat cu hepatită, Alain a scos la suprafaţă o altă suferinţă: anorexia. La inceput, tulburarea se manifesta prin refuzul alimentelor, apoi au inceput crizele de bulimie. "Puteam să stau nemăncat 4, 5, 6 zile, apoi mă indopam, ştiind că după aceea pot să regurgitez totul", povesteşte Alain. De 30 de ani regimul său este acelaşi: "O portocală de dimineaţă, un măr sau două la prănz, iar seara puţină păine cu jambon sau cu legume. Apoi vărsăturile…". Este ceva care să-i facă plăcere? "In afară de cele două ore de mers pe jos zilnic, nu imi amintesc să-mi fi plăcut ceva. Nu mă pot bucura de nimic", se destăinuie Alain.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă