Producatorul e cinstit pana la un punct.El spune ca in plic e un praf. Acum incepe minciuna. Caci nu-i un praf de frisca, ci un praf in ochi.
CE MANCAM, CE BEM
Producatorul e cinstit, dar pana la un punct. El spune ca in plic e un praf. Acum incepe minciuna. Caci nu-i un praf de frisca, ci un praf in ochi. Pur si simplu pentru ca frisca se face din lapte si nu din E-uri.
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, studiaza si ne traduce ingredientele folosite de producator. Si aflam ca a pus zahar (diglucidul zaharoza), sirop de glucoza, grasimi vegetale hidrogenate (de tip margarine), emulgatori (E 471 - mono si digliceride ale acizilor grasi, E 472a - esteri ai acidului acetic cu mono si digliceride), proteine din lapte, stabilizator: E 340 - fosfat monopotasic, unul dintre cele noua feluri de amidon modificat din porumb (E 1440, E 1412, E 1413, E 1414, E 1420, E 1422, E 1440, E 1442, E 1450), gelatina (proteina colagenica de origine animala), aroma de vanilie, acidifiant: E 330 - acid citric.
VA ASTEPTAM SUGESTIILE
|
Rubrica se adreseaza celor care doresc sa afle ce contin alimentele si bauturile consumate zilnic si efectele lor asupra sanatatii. Cititorii isi pot exprima opiniile la numerele de telefon: 021.318.20.37; 021.318.20.43. sau pe e-mail sanatate@jurnalul.ro. Daca sunteti interesat de caracteristicile unui produs, expediati pe adresa redactiei eticheta acestuia pentru a fi "analizata" de specialistul nostru. Ca modalitate de lucru, precizam ca specialistului nostru, profesorul doctor Gheorghe Menchinicopschi, directorul Instititutului de Cercetari Alimentare, ii prezentam compozitia produsului si datele nutritionale preluate din eticheta produsului, fara a-i prezenta eticheta acestuia.
|