x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Premiera - Testul depresiei prin analiza sangelui

Premiera - Testul depresiei prin analiza sangelui

de Steluta Indrei    |    15 Oct 2005   •   00:00

"Ana Aslan" International Academy of Aging lanseaza astazi, in premiera in Europa, testul SymPath, singurul test din lume de evaluare a depresiei prin analiza sangelui. Prezentarea va avea loc in cadrul manifestarii stiintifice The Second International Training of Brain Aging - Mild Cognitive Impairment Versus Depression (n.r. - Al doilea congres international de pregatire in domeniul imbatranirii cerebrale - Deficitul cognitiv lejer versus depresie). Evenimentul va fi prezidat de doua personalitati internationale marcante in domeniul imbatranirii cerebrale: prof. Ezio Giacobini si prof. Pieter Jelle Visser.

Aparitia acestui test in Romania este extrem de importanta, luand in considerare ca bolile de memorie afecteaza 34% din populatia cu varste intre 55 de ani si peste 80 de ani, a afirmat dr. Luiza Spiru, presedintele "Ana Aslan" International Academy of Aging. Costurile socio-economice si medicale implicate de bolile de memorie sunt imense din cauza duratei mari de supravietuire a pacientilor (8-12 ani). De aceea, prevenirea si diagnosticarea bolilor de memorie sunt factori primordiali in reducerea acestor costuri.

Trainingul organizat in tara noastra se inscrie in seria evenimentelor stiintifice si educationale privind abordarea corecta a bolilor varstnicului, dar in special a prevenirii acestora la oamenii activi de peste 40 de ani. "Ana Aslan" Academy of Aging este afiliata la Organizatia Mondiala impotriva Imbatranirii si la cele mai importante foruri europene de diagnostic si tratament din cadrul imbatranirii cerebrale. (Steluta Indrei)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă