x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Produsul Nazomer, oprit de la vânzare

Produsul Nazomer, oprit de la vânzare

17 Noi 2009   •   00:00

Ministerul Sănătăţii a cerut directorilor de sănătate publică să dispună oprirea de la vânzare a produsului Nazomer, după ce mai multe persoane au reclamat că acesta produce arsuri, primele rezultate ale testelor de laborator indicând că are o salinitate mai mare decât cea recomandată.

În prezent, produsul este testat în laboratoarele de specialitate. Sute de cutii de picături nazale Nazomer au fost oprite de la comercializare în farmaciile din Mureş, după ce un părinte a sesizat DSP că picăturile aveau un miros iritant, de clor.

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, medicul Ovidiu Fărcaş, a spus că a informat Ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Control în Sănătate Publică Ilfov ­ de unde provine producătorul picăturilor ­, care au deschis o anchetă. Fărcaş a precizat că a informat şi Colegiul Medicilor Mureş şi Agenţia Naţională a Medicamentului Mureş, care au dispus oprirea de la comercializare a stocurilor din lotul respectiv de Nazomer.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş a anunţat săptămâna trecută că a oprit de la comercializare soluţia Nazomer, după ce o femeie din Piteşti a reclamat că fiica sa, în vârstă de patru ani, a suferit arsuri în urma administrării medicamentului.
Ulterior, Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM) a anunţat că nu analizează calitatea produsului "Nazomer", întrucât este vorba de un produs naturist.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă