x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Puncte de prim ajutor

Puncte de prim ajutor

03 Aug 2010   •   00:00
Puncte de prim ajutor
Sursa foto: Mihai Barbu/Reuters

Instalarea punctelor de prim ajutor şi de distribuire a apei, funcţionarea în regim prelungit a fântânilor arteziene şi a cişmelelor, stropirea principalelor artere şi o linie telverde sunt măsurile luate în Capitală pentru prevenirea efectelor caniculei, având în vedere că, până miercuri, în Bucureşti temperaturile vor fi caniculare şi indicele de confort termic va depăşi pragul critic de 80.

Un punct de prim ajutor pentru persoanele afectate de caniculă funcţionează, până mâine, între orele 8:00 şi 16:00, la sediul Prefecturii Capitalei, parter, camera 15. Echipele de control vor intensifica verificările la firmele care produc şi comercializează produse alimentare uşor perisabile, în supermarketuri şi în pieţele agroalimentare.

În unele farmacii din Capitală se acordă primul ajutor specializat persoanelor cu probleme, respectându-se un protocol semnat de autorităţile municipale cu reprezentanţii acestor unităţi. Informaţii despre acestea pot fi obţinute la telefonul cetăţeanului la numărul 021.98.66. Azi şi mâine temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 de grade şi izolat chiar şi 37 de grade în Bucureşti şi 21 de judeţe din estul, sudul şi sud-estul ţării.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă