x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Recomandari - A fi in forma de Craciun

Recomandari - A fi in forma de Craciun

21 Dec 2004   •   00:00

In zilele premergatoare mesei festive de Craciun este bine sa mancati mai putin. Incepeti prin a reduce cantitatea de alimente si a le consuma la patru mese in loc de trei.

In mod special, in preajma acestui eveniment mancati mai multe fructe, legume, supe. In schimb, reduceti sau chiar renuntati la painea alba, la preparatele cu sos si la branzeturile grase. Apropo de renuntari: pana la Craciun, fara bauturi carbogazoase, fara alcool, fara dulciuri. Iar cafea cat mai putina. O formula prin care reusiti chiar sa mai dati jos unul-doua kilograme poate fi substitutul unui preparat de baza, cel mai indicat fiind salata de cruditati. Avantajele acestui regim sunt multiple: asigura echilibru din punct de vedere al aportului de vitamine, va scuteste de stres alimentar si va creeaza un scut protector impotriva infectiilor de sezon.

Chiar daca in aceste zile sunteti foarte ocupati si aveti de rezolvat foarte multe probleme straduiti-va sa gasiti timp si pentru cateva exercitii fizice. Daca nu este posibil, mergeti mai mult pe jos. Ideal este sa parcurgeti 1-2 kilometri zilnic.

HIDRATARE. Inainte, in timpul si dupa zilele de Craciun este foarte important sa va hidratati. Beti mai multa apa ca de obicei. Apa asigura eliminarea toxinelor si va ajuta sa simtiti mai repede ca v-ati saturat, in felul acesta indepartand pericolul de a lua in greutate. De asemenea, pe tot parcursul Sarbatorilor faceti-va un aliat din infuziile de plante medicinale neindulcite. Sunt un remediu garantat pentru dezechilibrele digestive. ODIHNA. Pentru a fi in forma la petrecerea din Noaptea Sfanta, respectati cele opt ore de somn nocturn. Astfel veti avea mai mult spor in tot ceea ce intreprindeti si totodata veti fi o companie agreabila, vesela, iar intalnirea cu rudele si prietenii nu va va plictisi. (Magda Marincovici)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă