Una dintre cele mai plăcute ziceri care ne mîngîia urechea copilăriei era auzită din gura mamei. "Întinge cu pîine, că e un delicios sosul ăsta!" Au apărut între timp o mulţime de "procurori" care au îmbrîncit pe banca acuzaţilor sosurile atît de bune.
Una dintre cele mai plăcute ziceri care ne mîngîia urechea copilăriei era auzită din gura mamei. "Întinge cu pîine, că e un delicios sosul ăsta!" Au apărut între timp o mulţime de "procurori" care au îmbrîncit pe banca acuzaţilor sosurile atît de bune. Să vedem însă dacă găsim şi avocaţi care să apere sosurile bune de te lingi pe degete, şi nu nişte avocaţi oarecare, ci medici specialişti în nutriţie, precum medicul primar Mihaela Ionescu de la Institutul N. Paulescu. "Cel mai mare pericol reprezentat de sosuri este că ele sînt foarte bune, teribil de gustoase. Dar sosurile se mănîncă, de regulă, cu pîine şi asta înseamnă îngrăşare." Doctor Mihela Ionescu spune că rîntaşurile sînt crimă şi pedepasă. Făina şi ceapa sînt prăjite şi produc iritaţii în tubul digestiv precum şi alte fenomene rele, cum ar fi hiperaciditatea, contracţiile sporite ale vezicii biliare, ajungîndu-se la colică biliară. Dar mîncătorii de rîntaşuri mai suferă şi de crampe şi de tulburări ale tranzitului intestinal. Totuşi, de sosuri e greu să ne privăm. Dar e înţelept ca sosul să fie gătit cu ulei fără colesterol şi ceapa trebuie doar "aurită", nu prăjită intens. Peste acestea se toarnă bulion neconservat cu aspirină şi, după gust, puţin vin roşu. În acest sos sănătos se adaugă legumele, carnea şi la sfîrşit verdeaţă multă. Sosul astfel preparat se digeră mai uşor.
Citește pe Antena3.ro