x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Şcoli şi licee închise din cauza gripei

Şcoli şi licee închise din cauza gripei

16 Noi 2009   •   00:00

Cursurile şcolare vor fi suspendate, pentru o săptămână, în unele unităţi de învăţământ atât din Bucureşti, cât şi din ţară, din cauza gripei A/H1N1.

În Capitală, elevii din Liceul "Al. Ioan Cuza", Şcoala Centrală şi şcolile generale 56 şi 99 vor lua de astăzi o mică vacanţă. Unele clase ale liceelor "Emil Racoviţă", "Iulia Haşdeu", "Geor­ge Coşbuc", "Henri Coandă", Grupului Şcolar "Dimitrie Gusti" şi ale şcolilor generale 118, 181, 175 vor intra în acelaşi regim. Nici în ţară situaţia nu este mai roz. Liceul "Sabin Dră­goi" din Arad, Şcoala Generală "Ion Crean­­­gă" din Curtici; Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", Colegiul Economic "Ion Ghi­ca", Şcoa­la Generală 16 din Bacău; Liceul "Gheor­ghe Chiţu" şi Liceul "Henri Coan­dă" din Dolj; colegiile "Ştefan cel Mare" şi "Di­mi­trie Cantemir" din Suceava vor fi închise din acelaşi motiv. În Cluj, se suspendă cursu­rile în unele clase din Liceul pentru persoa­ne cu defici­en­ţe de vedere; în Dolj - şcolile gene­rale din Podari, 2 şi 32 din Craiova; în Galaţi - Liceul "Emil Ra­co­vi­ţă" şi Liceul de Marină; în Giurgiu - Şcoa­­la Generală 4; în Harghita - liceele "Mar­ton Aron" şi "Karoly Ianos"; în Su­cea­va - Şcoala Generală 9 şi Liceul Econo­mic; în Vas­lui - Liceul "Mihai Eminescu".

DECES

O fetiţă în vârstă de 2 ani din Boto­şani a decedat la două ore de la in­ter­na­rea în spital, medicii constatând o simptomato­lo­gie similară celei a virusului A/H1N1, care debutase cu 12 ore înainte de aducerea la spital, un alt copil de 9 ani fiind în şoc anafilactic după administra­rea de antibiotice. Până acum nu se ştie exact cauza care a provocat decesul copilului, mo­mentan nefiind efectuat examenul ana­tomopatologic.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă