x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Seductia naturala

Seductia naturala

17 Iul 2004   •   00:00

Actioneaza la distanta, sunt invizibili si au o forta uimitoare de seductie. De la ei ni se trage "dragostea la prima vedere" sau "cazutul cu tronc al cuiva". "Vinovati" de aceste stari deosebite sunt feromonii. Atentie, vara, creste secretia de feromoni.

MAGDA MARINCOVICI

Studiile atesta ca lumina solara, temperatura, transpiratia mai abundenta, vestimentatia lejera, legumele si fructele proaspete din timpul verii sunt de natura sa contribuie la cresterea secretiei de feromoni. Ei sunt receptati de organul vomeronazal, situat in interiorul nasului, si transmisi creierului in zona care activeaza functia sexuala.

ATRACTIE. De asemenea, ele confirma ca feromonii influenteaza in mod cert comportamentul uman in plan social si in plan sexual. Atractia pentru un anume tip al sexului opus este guvernata de secretia de feromoni. Feromonii sunt activati inca din perioada pubertatii.

VIGOARE. La un moment dat, fiecare dintre noi poate fi un transmitator sau un receptor de feromoni. Medicul Daniel Popescu precizeaza ca "emiterea de feromoni a fost comparata cu transmiterea unor mesaje caracterizate prin discretie, subtilitate, dar in acelasi timp prin vigoare. Feromonii sexuali corespund unui limbaj special al trupului, unor semnale sexuale sau, mai simplu, unei stari de atractie, de simpatie sau de antipatie". In perioadele de fertilitate, productia de feromoni se amplifica.

O persoana care face dragoste frecvent si care este implinita erotic are un tonus de invidiat. In plus, aceste persoane au o capacitate mai mare de concentrare, sunt mai prompte, mai bine dispuse, mai tolerante si mai prietenoase.

Bennet Research, organizatie din Australia, a realizat un studiu privind impactul produselor cosmetice pe baza de feromoni.

Concluzia studiului: barbatii care folosesc asemenea produse au peste 90% sansa sa cucereasca femeile din preajma lor.

MESAGERI

Feromonii sunt compusi organici cu structura complexa, secretati de organism, care influenteaza comportamentul atat in plan social, cat si sexual. Toate animalele, de la protozoare pana la primatele superioare, sunt guvernate de acesti compusi. Feromonii reprezinta un mijloc de comunicare intre indivizii aceiasi specii, sub forma unor mesaje biochimice care modifica modul de a actiona in plan social si sexual. Feromon vine de la grecescul "pheran" - a transfera, si "horman" - a excita. In functie de specii, exista o mare diversitate de feromoni. La om si la animale, feromonii sexuali au un rol identic vizand atragerea sexului opus.
×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă feromoni