x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Semnal - Oncologia medicala a ajuns la tribunal

Semnal - Oncologia medicala a ajuns la tribunal

de Magda Marincovici    |    12 Ian 2007   •   00:00

Ministerul Sanatatii nu s-a prezentat in instanta si nu a depus nici un document la Curtea de Apel in procesul cu Societatea Nationala de Oncologie Medicala (SNOM). Instanta a stabilit un nou termen, respectiv 21 februarie 2007, solicitand Ministerului Sanatatii sa depuna argumentatia care a stat la baza emiterii Ordinului 1.044 din 25 august 2006, ne-au declarat surse din cadrul SNOM.

Ministerul Sanatatii nu s-a prezentat in instanta si nu a depus nici un document la Curtea de Apel in procesul cu Societatea Nationala de Oncologie Medicala (SNOM). Instanta a stabilit un nou termen, respectiv 21 februarie 2007, solicitand Ministerului Sanatatii sa depuna argumentatia care a stat la baza emiterii Ordinului 1.044 din 25 august 2006, ne-au declarat surse din cadrul SNOM. Ordinul 1044 din 25 august 2006 al Ministerului Sanatatii stabileste asimilarea unor, specialitati medicale.

Astfel oncologia medicala - infiintata in tara noastra in 1980 - ar urma sa fie asimilata medicinei interne. Potrivit dr. Florin Bacanu, oncolog la Spitalul Sf. Maria din Bucuresti, toata documentatia depusa in acest proces de catre SNOM conduce la concluzia ca: "Oncologia medicala trebuie sa aiba statut de specialitate de sine statatoare. Cine investeste in oncologia medicala poate spera la o rata de supravietuire mai buna cu peste 50% a pacientilor suferinzi de cancer".

Ponderea pacientilor cu aceasta boala este inregistrata la persoanele intre 35 si 65 de ani, categorie economic si social activa. Or, printr-o ingrijire adecvata de catre specialistii oncologi, ar creste sansele reintegrarii acestor persoane in circuitul social si deci diminuarea substantiala a cheltuielilor.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă