x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Servicii medicale europene

Servicii medicale europene

06 Ian 2005   •   00:00

In premiera, directorul general al Spitalului Clinic Colentina a facut public planul de management pentru anul 2005 al acestei unitati sanitare.

HOTARARE. Conf. dr. Sorin Simion vrea ca Spitalul Colentina sa se ridice la standarde occidentale
Conferentiar doctor Sorin Simion, directorul Spitalului Clinic Colentina, a anuntat ca a fost demarata actiunea de obtinere a certificatului ISO 9001, proces ce va dura intre patru si sase luni. Dobandirea acestui certificat international este foarte importanta, deoarece atesta calitatea serviciilor medicale prestate in Spitalul Colentina. Fiecare sectie a spitalului va fi evaluata, avandu-se in vedere protocoale si norme de investigatie, de tratament, dar si de comportament in relatia cu pacientii, in concordanta cu cele internationale.

Conf. dr. Simion sustine ca aceste reglementari sunt foarte bune si pentru medici, mai exact in cazuri de malpraxis.

PROIECTE. In acest an, sunt in proiect construirea unor cladiri in sistem de parteneriat public-privat si privat pentru unele servicii medicale (dializa), cu respectarea legislatiei in vigoare. De asemenea, se vor achizitiona din surse proprii sau programe ale Ministerului Sanatatii un grup electrogen, statii de dedurizare a apei si de preepurare a apei uzate, aparate de purificarea aerului. La ora actuala, in Bucuresti, doar Spitalul de Urgenta Floreasca este in afara pericolului pe care-l implica o cadere de tensiune, deoarece este singura unitate sanitara dotata cu grup electrogen.

In perioada imediat urmatoare, va fi negociat contractul colectiv de munca pe baza sumelor alocate de Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti si a sporurilor stipulate de lege.

AVANTAJE. Din perspectiva pacientului internat la Spitalul Colentina, acest plan de management presupune servicii de calitate atat din punct de vedere medical, cat si hotelier. Astfel, pacientul va fi supus unui set de analize necesar punerii diagnosticului, iar in functie de acesta se va aplica tratamentul sau se va interveni chirurgical. Anul trecut, aici s-au internat aproximativ 45.000 de persoane si s-au efectuat peste 2.000 de operatii. (Magda Marincovici)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă