x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Sfaturi antigripă AH1N1, în limba romanes

Sfaturi antigripă AH1N1, în limba romanes

05 Ian 2010   •   00:00

O broşură cu informaţii destinată romilor şi redactată în întregime în limba romani (sau romanes), care conţine indicaţii utile referitoare la virusul gripei AH1N1, a fost publicată, pentru prima oară în lume, din iniţiativa Crucii Roşii, relatează cotidianul Il Giornale, preluat de Rador.

Broşura s-a născut din dorinţa de a oferi răspunsuri concrete oaspeţilor celor 56 de tabere de nomazi din Roma, asistaţi (în mare parte) de Crucea Roşie Internaţională, cărora nu le-au fost furnizate instrucţiuni clare în legătură cu vaccinarea împotriva virusului H1N1, sau celor care nu le-au înţeles bine până în acest moment. Mulţi romi nu vorbesc limba italiană şi în consecinţă nu au putut înţelege în manieră exactă informaţiile difuzate la nivel naţional.

Documentul, realizat în colaborare de Marco Squicciarini, comisarul Comitetului Provincial CRI din Roma şi responsabilul naţional pentru activitatea de primire şi asistenţă a populaţiei rome, de Manuel Monti şi de Najo Adzovic, purtătorul de cuvânt al familiilor rome din Roma şi din împrejurimile oraşului se află la dispoziţia romilor din întreaga Italie. (M.C)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă