x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Simpozion - Mobilitate cu proteze

Simpozion - Mobilitate cu proteze

de Oana Antonescu    |    13 Oct 2005   •   00:00

Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti a fost gazda simpozionului national cu tema "Tehnici de recuperare postchirurgicala si posttraumatica - obiectiv comun al medicilor si furnizorilor de dispozitive medicale".
In cadrul simpozionului, aflat la cea de-a treia editie, medici specialisti de chirurgie interna, ortopedie si recuperare au dezbatut problema dispozitivelor de protezare.

"Pentru a oferi bolnavilor mai multa mobilitate si independenta, este necesara o colaborare intre medicul ortoped si ortezist, adica acela care realizeaza protezele. Acest simpozion face legatura intre terapeut si ortezist, intre limbajul medical si cel tehnic", a afirmat reprezentantul Societatii Romane de Ortopedie si Traumatologie, prof. dr. Dinu Antonescu. Importante firme si furnizori de dispozitive medicale destinate persoanelor cu dizabilitati au prezentat corsete, fotolii, carje, diverse orteze (genunchi, cot), ghete ortopedice sau proteze de san pentru femeile care au suferit o mastectomie. In premiera in Romania, doi tineri cu dizabilitati, protezati, au sustinut un dans repre- zentativ.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă