x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Spitalul "Budimex": Urgenţe pediatrice modernizate

Spitalul "Budimex": Urgenţe pediatrice modernizate

de Jurnalul National    |    29 Noi 2007   •   00:00
Spitalul "Budimex": Urgenţe pediatrice modernizate
Sursa foto: Marin Raica/

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Maria Sklodowska Curie" are cea mai mare şi mai modernă Unitate de primiri urgenţe din ţară.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Maria Sklodowska Curie" are cea mai mare şi mai modernă Unitate de primiri urgenţe din ţară. "Practic ne mutăm de la parter, unde aveam 100 mp, la 1.200 mp dispuşi pe două etaje", spune coordonatorul unităţii, dr Denis Stănescu, medic primar, specialist in medicină de urgenţă. Cei opt medici angajaţi, medicii rezidenţi, cele 17 asistente medicale vor asigura servicii de urgenţă in medie, zilnic, pentru 250-300 de copii din toată ţara.

Lucrările de construcţie au fost finanţate din donaţiile Fundaţiei Smurfit, iar dotarea cu aparatură de către Ministerul Sănătăţii Publice printr-un program al Băncii Mondiale. La ora actuală, unitatea dispune de aparatură medicală de ultimă generaţie, aparatură radiologie, monitoare, analizoare, ceea ce permite diagnosticul şi tratamentul rapid şi corect, in cazuri dintre cele mai dificile. Costurile totale de finalizare a acestui proiect sunt de aproximativ patru milioane de euro.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă