O persoana din zece este stangace. La fel ca si Leonardo Da Vinci. Desi au o speranta de viata mai scurta decat dreptacii, potrivit unor cercetatori englezi, stangacii au reusit sa supravietuiasca de-a lungul timpului datorita indemanarii fizice.
Exista o componenta ereditara in transmiterea "stangaciei". Daca unul dintre parinti sau ambii sunt stangaci, copilul are sanse mari de a-i mosteni. In plus, probabilitatea de a fi stangaci este dubla daca mama este stangace. Cercetatorii pun acest lucru pe seama influentei exercitate de mama in timpul sarcinii si in primul an de viata. In orice caz, a fi stangaci nu are legatura cu educatia. De aceea, este inutil sa il fortati pe copil sa devina dreptaci. Dimpotriva, este mai bine sa il sprijiniti, astfel incat sa nu devina complexat de aceasta trasatura. In popor se crede ca stangacii sunt mai inteligenti sau mai talentati decat ceilalti. Dar studiile contrazic acest mit. In schimb, alte cercetari arata ca stangacii au deseori un comportament agresiv si dezorganizat. Dreptacii, din contra, dau dovada de calm si toleranta. A fi stangaci reprezinta un avantaj pentru sportivi. Pentru ca majoritatea sportivilor sunt dreptaci, ei vor fi surprinsi de "jocul in oglinda" al stangacilor. Cei mai avantajati sunt stangacii care practica tenisul sau boxul.Citește pe Antena3.ro
STUDII
|
O echipa de cercetatori englezi a descoperit ca speranta de viata a stangacilor este mult mai mica decat a dreptacilor. Astfel, persoanele stangace pierd aproximativ zece ani din viata. Potrivit cercetatorilor, acest fenomen poate fi pus pe seama urmatorilor factori: dificultatile de adaptare in lumea dreptacilor, predispozitia la infectii din cauza sistemului imunitar slabit. Insa persoanele stangace nu trebuie sa considere asta o fatalitate. Un alt studiu contrazice concluzia englezilor. Deoarece in trecut parintii ii fortau pe copii sa devina dreptaci, tendinta reducandu-se treptat, exista mai putini stangaci la 80 de ani, mai multi la 70 si mai multi la 60. Asadar, nu este vorba despre disparitia prematura a stangacilor, ci de corectia aplicata in copilarie.
|