x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Stop cancerului juvenil

Stop cancerului juvenil

de Jurnalul National    |    20 Mar 2008   •   00:00

În fiecare an se înregistrează aproximativ 500 de cazuri noi de cancer la copii. Această boală reprezintă a doua cauză de mortalitate pentru grupa de vârstă 4-15 ani



În fiecare an se înregistrează aproximativ 500 de cazuri noi de cancer la copii. Această boală reprezintă a doua cauză de mortalitate pentru grupa de vârstă 4-15 ani, a declarat conf. dr Monica Dragomir, din cadrul comisiei de oncologie a Ministerului Sănătăţii Publice, cu ocazia lansării campaniei “Stop Cancer”. “Din nefericire, din cauza diagnosticării târzii a bolii, a părinţilor care nu îşi duc copiii la medic şi a lipsei fondurilor rata de supravieţuire a copiilor bolnavi din România este în acest moment de 50%, în timp ce în ţările UE este de 80%”, a subliniat conf. dr Monica Dragomir. În România, cele mai frecvente cazuri de cancer la copil sunt cele cerebrale (35%-40% în 2002) şi leucemiile (60%).
Campania “Stop Cancer” are ca obiectiv atenţionarea populaţiei cu privire la importanţa depistării primelor simptome ale bolii. În al doilea rând, campania încurajează strângerea de fonduri pentru Spitalul “Marie Curie” din Bucureşti. Fondurile strânse vor ajuta la îmbunătăţirea capacităţii de a detecta cancerul juvenil în perioada de debut.



×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă