Laptele bio, obtinut de la animale crescute ecologic, are un continut mai ridicat de vitamina E, acizi grasi esentiali omega 3 si antioxidanti, in raport cu laptele conventional, arata un studiu realizat de o echipa de la Institutul Danez de Cercetari Agricole.
VITAMINE. Studiul a aratat ca vacile crescute ecologic produc lapte care este, in medie, cu 50% mai bogat in vitamina E comparativ cu laptele conventional. De asemenea, laptele bio s-a dovedit a fi cu 75% mai bogat in beta-caroten, substanta care se transforma in corp in vitamina A. Laptele bio are de 2-3 ori mai multi antioxidanti luteina si zeaxanthina, substante care protejeaza organismul impotriva radicalilor liberi - asa-zisele chimicale "rele" din sange, care accelereaza imbatranirea. Laptele bio are un nivel ridicat de acizi grasi omega 3, care previn bolile de inima. Studiul a concluzionat ca un pahar cu lapte bio pe zi asigura 17,5% din necesarul de vitamina E pentru femei si 14% din necesarul de vitamina E pentru barbati. Cercetatorii mai sugereaza ca un pahar cu lapte asigura, in acelasi timp, la fel de mult beta-caroten ca o portie de legume cum ar fi varza de Bruxelles. Dr. Anne Nugent de la British Nutrition Foundation considera ca "este important sa incurajam oamenii sa continue sa consume lapte si produse lactate. Daca se vor indrepta spre un produs bio sau spre un produs conventional va ramane o chestiune de optiune si preferinta personala".Citește pe Antena3.ro