Laptele bio, obtinut de la animale crescute ecologic, are un continut mai ridicat de vitamina E, acizi grasi esentiali omega 3 si antioxidanti, in raport cu laptele conventional, arata un studiu realizat de o echipa de la Institutul Danez de Cercetari Agricole.
VITAMINE. Studiul a aratat ca vacile crescute ecologic produc lapte care este, in medie, cu 50% mai bogat in vitamina E comparativ cu laptele conventional. De asemenea, laptele bio s-a dovedit a fi cu 75% mai bogat in beta-caroten, substanta care se transforma in corp in vitamina A. Laptele bio are de 2-3 ori mai multi antioxidanti luteina si zeaxanthina, substante care protejeaza organismul impotriva radicalilor liberi - asa-zisele chimicale "rele" din sange, care accelereaza imbatranirea. Laptele bio are un nivel ridicat de acizi grasi omega 3, care previn bolile de inima. Studiul a concluzionat ca un pahar cu lapte bio pe zi asigura 17,5% din necesarul de vitamina E pentru femei si 14% din necesarul de vitamina E pentru barbati. Cercetatorii mai sugereaza ca un pahar cu lapte asigura, in acelasi timp, la fel de mult beta-caroten ca o portie de legume cum ar fi varza de Bruxelles.