x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Studiu - Moda cangur la nou-nascuti

Studiu - Moda cangur la nou-nascuti

02 Dec 2004   •   00:00

Obiceiul ca mama sa transporte nou-nascutul intr-un port-bebe are efecte benefice pentru nou-nascut. Imprumutata de la cangur, aceasta moda ar trebui urmata de toate mamele. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de un grup de medici columbieni.

Potrivit acestora, moda cangur este benefica mai ales bebelusilor prematuri. Tinuti aproape de corpul mamei, ei vor beneficia de o temperatura constanta si si de un mediu protector. De asemenea, medicii columbieni sunt de parere ca moda cangur ar trebui folosita pentru toti nou-nascutii. Ei aduc si cateva argumente in favoarea acestei teorii: permite dezvoltarea legaturilor afective dintre copil si mama, faciliteaza alaptatul, diminueaza numarul infectiilor grave. Astfel, sanatatea bebelusilor este mai bine protejata.

Medicii columbieni au luat in calcul si mama. Pentru ca nu-i tocmai usor pentru ea, acestia propun cateva cursuri, organizate in cadrul maternitatilor, cu scopul de a initia mamele sa-si poarte copiii in brate cu ajutorul metodei cangur.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă