x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Studiu - Tinerele au copii longevivi

Studiu - Tinerele au copii longevivi

de Georgeta Licsandru    |    28 Iun 2006   •   00:00
Studiu - Tinerele au copii longevivi

Copiii nascuti de femei cu varsta sub 25 de ani au de doua ori mai multe sanse de a trai pana la varsta de 100 de ani decat cei nascuti de femei mai in varsta. Aceasta este concluzia unui studiu publicat in Statele Unite, care atrage atentia femeilor care aleg sa devina mame dupa varsta de 30 de ani.

Pentru acest studiu, cercetatorii Leonid Gavrilov si Natalia Gavrilova de la Universitatea din Chicago au analizat datele colectate pe baza recensamintelor anuale si informatiile provenite din inregistrarile genealogice. Cu ajutorul acestor instrumente ei au reconstruit arborele genealogic a 200 de persoane care au atins varsta de 100 de ani.
Comparand arborii genealogici, cercetatorii au descoperit legatura intre mamele tinere si longevitate.

Se pare ca primul nascut traieste mai mult decat fratii mai mici, pentru ca mama a fost mai tanara in momentul in care l-a adus pe lume. Varsta tatalui nu are consecinte importante asupra longevitatii. Totul are legatura cu calitatea ovulelor si cu faptul ca femeile mai tinere sunt mai sanatoase decat cele mai in varsta si risca mai putine infectii care ar putea afecta sanatatea copilului. De asemenea, o data cu inaintarea in varsta cresc problemele de fertilitate si numarul complicatiilor care pot aparea la nastere.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă vărsta