x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Studiu - Tratamente moderne care redau potenta

Studiu - Tratamente moderne care redau potenta

13 Dec 2004   •   00:00

Un recent studiu prezentat in premiera la al saselea Congres al Societatii Europene pentru Medicina Sexuala de la Istanbul releva faptul ca barbatii prefera cel mai recent tratament al disfunctiei erectile.

RECOMANDARE. Tulburarile erectile afecteaza viata de cuplu, motiv pentru care ele trebuie rapid remediate cu medicamente de ultima generatie
MEDICAMENTE. Tratamentul tulburarilor erectile s-a diversificat in ultimii ani cu noi medicamente. Pe langa pilula albastra (sildenafil) s-au mai adaugat tadalafil si vardenafil. Acestea sunt administrate pentru a creste fluxul sangvin la nivelul penisului ori al sistemului nervos central, stimuland zonele responsabile de excitarea sexuala.

Potrivit acestui studiu, barbatii prefera vardenafilul (47%), in comparatie cu tadalafilul (19%) si sildenafilul (34%). "Aceste descoperiri subliniaza beneficiul existentei unor noi solutii la tratamentul pentru disfunctia erectila.

Acesta a fost unul dintre primele studii care au comparat toti trei inhibitorii de PDE5 (fosfodiesteraza5). Rezultatele indica faptul ca majoritatea barbatilor care au incercat toate medicamentele au preferat agentii mai noi sildenafilului si, dintre acestia, cei mai multi au preferat vardenafilul", a afirmat Frank Sommer, coordonatorul studiului, consultant in cadrul Departamentului de Urologie din Centrul Medical Universitar Cologne (Germania).

Autorii studiului au stabilit ca cei trei inhibitori de PDE5 au avut efecte semnificativ mai mari decat placebo in obtinerea unei erectii cu penetrare vaginala si mentinerea erectiei pana la finalul actului sexual, dar vardenafilul a obtinut performante mai bune decat ceilalti doi inhibitori de PDE5 in ambele dozaje. "Aceste rezultate ilustreaza faptul ca vardenafilul este preferat pentru ca rezolva problema variabilelor-cheie necesare pentru succes: satisfactia si usurinta obtinerii unei erectii si rigiditatea erectiei", a afirmat dr. Sommer. "Medicii ar trebui sa ia in considerare optiunile existente pentru a se asigura ca pacientii primesc tratamentul care vine cel mai bine in intampinarea nevoilor lor."

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă