x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Suferinta si soarta omului

Suferinta si soarta omului

09 Ian 2005   •   00:00

De cand e lumea lume, omul n-a putut sa scape de suferinta. Unii s-au intalnit mai des cu suferinta, pe altii i-au cam ocolit suferintele. Sau poate ei au pacalit suferintele.


Pulsul medicinei - FLORIN CONDURATEANU

Suferintele aduc durere. Te loveste tam-nesam durerea de inima sau de ficat, te dor reumatismele sau amigdalele, toate acestea au primit numele de suferinte fizice. Dar amarnica e durerea sufletului, nu te doare carnea, nu te doare osul, dar te simti golit pe dinauntru, te simti vestejit, ti-e sufletul pustiit. Pentru durerea fizica, medicii te opereaza sau iti dau pilule. Pentru durerea sufleteasca nu exista pilule, esti trimis la psihiatru. N-a fost pe deplin lamurita cauza suferintei. Cercetatorii inca asaza sub microscop fragmente de tesut si scotocesc prin tainitele celulei. Suporterii parapsihologiei cauta insa cauza suferintei in legaturile tainice dintre om si astre, in intrepatrunderea dintre soarta individului si Dumnezeire.

Conferentiarul timisorean Lorin Fortuna crede in parapsihologie si o cerceteaza. Lorin Fortuna a fost unul dintre conducatorii revolutiei din Timisoara in 1989, acum spune ca face parte din miscarea spirituala "Sarmisegetuza" si se declara de nationalitate dac. Lorin Fortuna are o explicatie interesanta pentru suferinta. El sustine ca soarta noastra e programata. Dar nu trebuie sa devenim fatalisti, ci semifatalisti, fiindca ni se permit si grade de libertate. Ti se programeaza doua variante extreme si intre ele tu poti opta pentru una dintre solutii, care oricum trebuie sa se incadreze intre limitele ce ti s-au prescris de Dumnezeire pentru ursita.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă