Nu-i suficient sa scrie pe eticheta: "Sunca dietetica". Sau producatorul crede ca daca a pus mai putina sa-re, gata,sunca lui e chiar dietetica.
Nu-i suficient sa scrie pe eticheta: "Sunca dietetica". Sau producatorul crede ca daca a pus mai putina sare, gata, sunca lui e chiar dietetica. Ingrediente: pulpe de pui fara os si fara piele, piept fara os si fara piele, apa, sare (clorura de sodiu) 1%, proteina vegetala din soia, arome neindentificate, zaharuri nespecificate, stabilizatori (E 452 - polifosfati), agenti de ingrosare (E 407 - caragenan), potentiator de gust si aroma (E 621 - glutamat monosodic), antioxidanti (E 301 - ascorbat de sodiu, E 250 - azotit de sodiu), membrana necomestibila. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi este de parere ca eticheta nu ofera informatiile necesare pentru a putea include produsul in categoria "dietetice". "Produsul nu are eticheta nutritionala pentru a cunoaste compozitia in nutrienti. Adica: densitatea energetica, proteine, lipide, glucide, macro si microelemente. Speicalistul nostru, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, atrage atentia ca "polifosfatii aflati pe lista ingredientelor pot interveni in metabolismul calciu-fosfor, dezechilibrandu-l. Ceilalti aditivi alimentari pot afecta persoanele cu sensibilitate, spre exemplu la glutamatul monosodic, substanta care poate produce prin metabolizare excito-toxine, periculoase pentru celula nervoasa, la aromele neindentificate, precum si la conservantii folositi. CONCLUZIE. Eticheta nu ne permite sa calificam acest tip de sunca ca fiind dietetic din motivele expuse. De aceea, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi recomanda consumul cu moderatie de catre copii, de catre femeile insarcinate, cele care alapteaza, precum si de catre femeile pre si postmenopauza. De asemenea, la sunca asa-zis dietetica vor apela cu masura persoanele cu predispozitie la osteoporoza, suferinzii de hiperuricemie. Ar fi fost util ca producatorul sa ne precizeze carei categorii de consumatori ii e indicat produsul "dietetic".Citește pe Antena3.ro