x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Tendinţe - Micşorare de sîni la băieţii obezi

Tendinţe - Micşorare de sîni la băieţii obezi

de Oana Antonescu    |    22 Mai 2008   •   00:00

Din ce în ce mai mulţi adolescenţi supraponderali şi obezi din Marea Britanie recurg la operaţii pentru micşorarea sînilor.



Din ce în ce mai mulţi adolescenţi supraponderali şi obezi din Marea Britanie recurg la operaţii pentru micşorarea sînilor.
Din cauza excesului ponderal, băieţii dezvoltă o formă particulară de ginecomastie, afecţiune ce constă într-o acumulare anormală de ţesut adipos la nivelul sînilor. Scăderea în greutate duce la dispariţia sînilor inestetici, însă adolescenţii britanici recurg la liposucţie pentru a-i micşora.

Dr Christian Duncan, chirurg estetician în cadrul Spitalului Alder Hey din Liverpool, a efectuat peste 20 de astfel de operaţii în ultimele 12 luni şi apreciază că această tendinţă va lua amploare o dată cu creşterea ratei obezităţii infantile. "Alimentaţia dezechilibrată şi obezitatea produc modificări hormonale care declanşează o creştere anormală a sînilor la băieţi", explică specialistul britanic într-un articol publicat de dailymail.co.uk. "Încercăm să-i convingem pe tinerii pacienţi că sînt şi alte soluţii care pot micşora sînii: printr-o alimentaţie echilibrată sau prin exerciţiu fizic. Dar, din păcate, tinerii refuză aceste variante", mai spune dr Christian Duncan. Frecvent, băieţii cu ginecomastie au încredere în sine mai scăzută, incapacitate de a socializa şi chiar de a se concentra la şcoală.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă