Pneumologii spun că şansa de a învinge în lupta cu ţigara creşte în mod substanţial dacă izoterapia este dublată de consiliere psihologică.
Ştie toată lumea că homeopatia foloseşte doze foarte foarte mici, obţinute prin diluţia succesivă a substanţei care provoacă simptomele ce se doresc a fi combătute. Mai simplu spus: cui pe cui se scoate. Cei interesaţi mai ştiu că homeopatia poate să-i ajute să scape de fumat. Adică, în sevraj tabagic, se administrează un extract din tutun. Dar puţini sunt cei care au auzit de izoterapie. Este o rudă foarte apropiată homeopatiei, cu deosebirea că diluţiile homeopatice sunt adaptate fiecărei persoane în parte, ceea ce sporeşte gradul de reuşită a terapiei.
Izoterapia dă rezultate bune în cazul persoanelor doritoare să scape de sub stăpânirea ţigării. Ea este explicată de medicul francez Philippe Presles. El îi asigură pe fumători că este suficient să dea farmacistului una dintre ţigările fumate doar pe jumătate (evident marca de ţigară fumată în mod obişnuit). Farmacistul va prepara - sau va cere aceasta unui laborator de homeopatie - o diluţie homeopatică plecând tocmai de la chiştocul din ţigara preferată: tutun, substanţe adjuvante, hârtie, filtru. Izoterapia presupune şi granule cu o compoziţie pe de-a întregul personalizată.
Astfel, înainte de a fuma, veţi lua trei granule. Rezultatul este imediat. De la primele "fumuri", un gust tare neplăcut invadează gura, diminuând treptat tot mai mult dorinţa de a mai fuma. Iar în cel mai scurt timp veţi fi surprins că pur şi simplu stingeţi ţigara. Medicul francez ne avertizează că nu este o metodă miraculoasă, că doar lupta se duce cu tutunul supranumit "iarba dracului". Totuşi, izoterapia este o metodă de ajutorare a fumătorului care se străduieşte să iasă din capcana acestui viciu.
Izoterapia oferă rezultate promiţătoare în perioada de pregătire a fumătorului de a se lăsa definitiv de ţigară. Pneumologii spun că şansa de a învinge în lupta cu ţigara creşte în mod substanţial dacă izoterapia este dublată de consiliere psihologică. La ora actuală, homeopatia este o parte importantă din medicina "blândă"care câştigă teren în combaterea stresului, insomniei, dar şi a efectelor secundare provocate de tratamentele prescrise în cancer.
89% dintre fumătorii din Romania declară că doresc să renunţe la fumat. Majoritatea dintre aceştia au încercat deja, chiar de mai multe ori, dar fără succes. Datele statistice arată că un român are in medie 4,8 tentative de renunţare la tigări, înainte de reuşi cu adevărat să scape de viciu. La nivel global, doar 3% dintre cei care încearcă să renunţe la tigări fără ajutor, reuşesc. La standul Nicorette din Băneasa Shopping City, de vineri până duminică, între orele 12:00 - 20:00, până la 16 august, şi vei avea propriul tău plan de renunţare la fumat.