x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Totul despre tabletele Laura

Totul despre tabletele Laura

de Magda Marincovici    |    16 Dec 2006   •   00:00
Totul despre tabletele Laura

Producatorul a ambalat-o pe "Laura" special pentru a ne sugera ca e o ciocolata. In realitate, sunt niste tablete cu multe E-uri, cu multe calorii, dezechilibrate nutritional.

CE BEM, CE MANCAM
Pana sa gustati, specialistul nostrul profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi va invita sa cititi eticheta. La "Ingrediente" scrie: zahar (zaharoza), grasimi vegetale hidrogenate, zer praf, pudra de cacao, sirop de glucoza, lapte praf degresat, agent de umezire (sirop de sorbitol - E 420), acidifiant (acid citric - E 330), emulgatori (lecitina din soia - E 322, poliglicerol poliricinoleat - E 476), pudra de capsuni (0,1%), invertaza - E 1103, arome natural, vanilie, capsuni), colorant alimentar (azorubina - E 122). Continut de cacao minimum 8%.

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi avertizeaza ca, "desi produsul nu are eticheta nutritionala, din compozitie reiese ca are o densitate calorica foarte ridicata, din cauza continutului de zaharuri (zaharoza si glucoza) cu index glicemic foarte ridicat, stresant pentru pancreasul endocrin. De asemenea, contine si o cantitate mare de grasimi hidrogenate tip margarina, si ele inalt calorigene si periculoase pentru sanatate, din cauza efectului aterogen (depuneri de grasime pe vasele de sange)". Laura "e un produs zaharos cu invelis de cacao in procent scazut, dezechilibrat nutritional, cu un exces evident de glucide, cu absorbtie rapida si grasimi nocive. In plus, contine si un colorant azoic de sinteza, incomplet evaluat din punct de vedere al impactului asupra sanatatii", spune specialistul nostru.

CONCLUZIE. Aceste tablete nu sunt recomandate copiilor, adolescentilor, varstnicilor, persoanelor supraponderale, suferinde de diabet, obezitate, maladii cardiovasculare, inflamatorii, cancere. De asemenea vor fi mancate cu moderatie de restul consumatorilor.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă