x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei "Trucuri" pentru un cuplu reusit

"Trucuri" pentru un cuplu reusit

03 Dec 2004   •   00:00

Inainte de a va interesa de rochia de mireasa sau prenumele copilului vostru, analizati cum merg treburile in noua dumneavoastra relatie. Puteti face greseli care sa trimita in istorie o frumoasa poveste de dragoste.

MAGDA MARINCOVICI












ATITUDINE GRESITA. Dorinta de a-l modela pe celalalt potrivit propriilor exigente este o tentatie careia ar trebui sa-i rezistam


Ce asteptati de la noua relatie: o aventura sau o legatura pe viata? In primul caz, lucrurile sunt lasate sa curga de la sine. In al doilea caz, e necesara o "strategie" care sa va ajute sa porniti cu dreptul.

Barbatul se comporta ca racul cand vine vorba de o relatie de durata, dar mai ales de una "pe viata". Pentru a nu-l speria, nu va hazardati sa-l asasinati cu proiecte. Dati dovada de rabdare si mizati pe faptul ca fiecare zi este o noua provocare pentru cuplul ce vreti sa-l alcatuiti.

REALITATE. De regula, modelele sunt un sfetnic bun. De aceasta data, modelul pe care-l ai in cap poate fi usor utopic, ceea ce inseamna ca e mai bine sa nu amesteci modelul cu realitatea.

SINCERITATE. Indiferent de cat de mare e dragostea, nu renunta la sinceritate. Secretele de azi pot influenta viitorul. Decat sa traiesti cu un secret "greu", mai bine impartaseste-l partenerului, chiar daca iti e teama de reactiile lui. Dar trebuie sa stiti ca barbatilor le displac confesiunile lungi, aidoma celor puse pe tava de o femeie disperata la o sedinta la psiholog. Detaliile despre viata ta vin de la sine, in timp. Nu e cazul sa-ti pui viata pe tapet, ci mai degraba pastreaza o nota fireasca de mister.

Este esential sa nu-ti neglijezi anturajul, de a avea o viata sociala. Daca e necesar puteti iesi singura sau in compania amicilor, chiar daca sunteti pe punctul unei relatii stabile. De fapt, aceasta atitudine trebuie mentinuta chiar atunci cand cuplul are o vechime, deoarece imbogateste experienta acestuia.

O furtuna la orizont... Nu-i o nenorocire. Solutia cea mai buna este sa lasati partenerul sa vorbeasca si sa nu-l sufocati cu reprosuri si povete.

PRINCIPII. Se spune ca dragostea orbeste. Rezultatul: celalalt abia daca mai recunoaste in partener printul sau printesa imaginata. Cu atat mai dura este coborarea cu picioarele pe pamant, cu cat deschidem ochii la realitate mai tarziu. Motiv pentru care este necesar sa ne cunoastem, fara a neglija detaliile neplacute. Calcule de genul "e egoist, dar se va schimba cu timpul" pot da gres. Asa ca puneti in balanta propriile principii, cele de la care nu va abateti si, daca partenerul nu trece clasa, atunci probabil ca e cazul sa refaceti calculele.












CADENTA


"Exista tendinta de a cere foarte mult de la o noua relatie. Se vrea adesea a fi in acelasi timp sexuala si intelectuala. Si, din pacate, deceptia asteapta la cotitura", avertizeaza medicul Daniel Popescu. Pentru aceasta, cei doi trebuie sa-si acorde timp de antrenament pentru a rezista la o cursa lunga de o viata, care debuteaza cu multe necunoscute. Cei doi parteneri trebuie sa gaseasca acea cadenta care sa le permita libertate de miscare, de exprimare... "Ceva de genul: tineti pasul si nu o luati inaintea muzicii", spune medicul Daniel Popescu. Potrivit specialistilor, orice dezacord ar trebui sa reprezinte pentru cei doi parteneri o ocazie de dialog si de descoperire impreuna a solutiilor.










×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă