x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Un ceai plin de zahar si de E-uri

Un ceai plin de zahar si de E-uri

de Magda Marincovici    |    08 Ian 2007   •   00:00
Un ceai plin de zahar si de E-uri

Ekoland este o bautura solubila mai mult pe baza de zahar decat una pe baza de ceai negru si extracte din fructe. Contine zaharoza cu indice glicemic inalt si aditivi alimentari.

CE BEM, CE MANCAM
Ekoland instant tea drink este o bautura solubila pe baza de ceai cu aroma de lamaie. Pe eticheta sunt mentionate urmatoarele ingrediente: zahar, glucoza, regulator de aciditate: acid citric - E 330, extract de ceai negru (0,1%), extract de fructe (0,1%), coloranti: E 150 d - caramel sulfit de amoniu, aroma identica cu cea naturala, vitamina C - E 300 (100 mg/100 g). Valorile nutritive la 100 g produs sunt: densitate calorica 1.644 Kj/387 Kcal/100 g, proteine - 0, glucide - 95 g/100 g, lipide - 0 g, vitamina C - 100 mg, reprezentand 167% din doza zilnica recomandata.

ZAHAROZA. Specialistul nostru, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, precizeaza ca este mai mult o bautura solubila pe baza de zahar decat una pe baza de ceai negru si extracte de fructe, fara valoare nutritionala. Produsul contine in principal zaharoza cu indice glicemic inalt si aditivi alimentari. CONCLUZIE. Este o bautura nerecomandata copiilor, adolescentilor, supraponderalilor, obezilor, diabeticilor, alergicilor, astmaticilor, bolnavilor de cancer.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă