x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Un nou elicopter la SMURD

Un nou elicopter la SMURD

17 Sep 2004   •   00:00

Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare - SMURD Targu-Mures a fost dotat cu un nou elicopter de interventii de peste 4 milioane de euro, suma acoperita de Ministerul Administratiei si Internelor.

Elicopterul, marca EC 135, a fost construit de concernul international EUROCOPTER si a intrat in dotarea Ministerului Sanatatii, care l-a transferat SMURD Targu-Mures. Aparatul este un bimotor, care poate opera in orice conditii si poate transporta pana la opt persoane, iar incepand de saptamana viitoare va deservi opt judete din Transilvania. "Acest nou aparat pentru SMURD inseamna revenirea la activitatea normala, este un mijloc de salvat vieti extrem de important, un mijloc de interventie necesar, nu de lux. La momentul actual, elicopterul va efectua zborurile de recunoastere, dar va interveni in caz ca vor fi accidente grave", a declarat seful SMURD Targu-Mures, dr. Raed Arafat.

Vechiul elicopter al SMURD Targu-Mures s-a prabusit anul trecut, in luna martie, pe raza localitatii Cojocna, judetul Cluj, in timp ce se intorcea de la o interventie. In urma accidentului si-au pierdut viata cei doi piloti, un medic si un asistent medical.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă