x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Un nou thriller cu vampiri

Un nou thriller cu vampiri

de Sebastian S. Eduard    |    20 Aug 2010   •   00:00
Un nou thriller cu vampiri

Editura Litera ne propune un thriller publicat până acum în peste 25 de ţări: "Molima". Autor este Chuck Hogan, alături de Guillermo del Toro - nimeni altul decât regizorul filmului "Labirintul lui Pan".

Au fost întotdeauna aici. Vampiri. Ascunşi în întuneric. Aşteptând. Acum, vremea lor a venit. Într-o săptămână, Manhattanul va dispărea! Într-o lună, America! În două luni, lumea întreagă!

Un Boeing 777 aterizează pe Aeroportul JFK din New York. Deodată, luminile avionului se sting, uşile rămân închise, toate canalele de comunicaţie se întrerup, iar avionul se cufundă într-o linişte mormântală. Dr Eph Goodweather, şeful Proiectului Canarul, echipa de intervenţie rapidă în situaţiile de ameninţare biologică, pătrunde în cele din urmă în interiorul lui. Ceea ce găseşte acolo îi îngheaţă sângele în vine. Un fost profesor de folclor la Universitatea din Viena şi supravieţuitor al Holocaustului, Abraham Setrakian, este singurul care ştie ce se întâmplă. Ştie că a venit vremea, că se pregăteşte un război...
La data apariţiei, volumul i-a entuziasmat pe partizanii genului. "O poveste îngro-zitoare, care îţi taie răsuflarea. În Molima, Bram Stoker se întâlneşte cu Stephen King şi cu Michael Crichton. Nu există ceva mai bun de-atât", scrie Nelson DeMille ("Căderea nopţii", "Fiica generalului", "Fabrica de spioni"), în timp ce Clive Cussler ("Sahara") crede că avem de-a face cu "Primul volum al unei trilogii cu o intrigă fascinantă. O poveste cu adevărat memorabilă, o carte pe care nu o mai poţi lăsa din mână o dată ce ai citit prima pagină".


Semnale editoriale
5878-129531-32_35tvjoi44.jpgEmily the Strange: zile pierdute
Corint. Emily nu e o fată ca oricare alta. Poartă în fiecare zi aceeaşi rochie neagră. E moartă după matematică şi ştiinţă. Cele mai bune prietene ale ei sunt patru pisici negre şi se dă în vânt după muzică rock şi punk. Iar acum Emily suferă de amnezie: nu mai ştie nimic din ce s-a întâmplat în zilele pierdute din memoria ei. Habar nu are cine este, de ce se află în oraşul Blackrock şi ce legătură are cu fondatoarea lui, Emma LeStrande.


5878-129532-32_35tvjoi45.jpgUltimul cântec
Rao. Viaţa Veronicăi "Ronnie" Miller, o tânără de 17 ani, este dată peste cap atunci când părinţii ei divorţează şi tatăl se mută de la New York în Carolina de Nord. Trei ani mai târziu, ea este la fel de furioasă şi de înstrăinată de părinţi, până când mama hotărăşte că ar fi cel mai bine pentru toată lumea ca Ronnie să-şi petreacă o vară alături de tatăl ei, un fost profesor şi pianist care duce o viaţă liniştită într-un orăşel de la malul mării. Rebelă şi plină de resentimente, Ronnie respinge însă toate încercările de apropiere ale părintelui.


5878-129533-32_35tvjoi46.jpgŞi atunci ne-au terminat
Humanitas fiction. Anul 2001. Explozia internetului face ravagii în companiile americane. Concedierile lovesc o renumită agenţie de publicitate din Chicago, ai cărei angajaţi trăiesc sub un asediu psihic cu atât mai stresant, cu cât numărul lor se diminuează pe zi ce trece. Romanul este scris la persoana întâi plural, iar vocea - uneori ironică sau sarcastică, alteori plină de compasiune - a unui "noi" care are imediat priză la cititori captează dinamica unei culturi standardizate. Dacă la început personajele par a alcătui o colecţie de "arhetipuri de birou", pe parcursul romanului, o dată cu dezvăluirea dramelor personale, devin credibile şi captivante.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă