x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Vaccinarea recomandată, nu obligatorie

Vaccinarea recomandată, nu obligatorie

15 Ian 2010   •   00:00

Personalul medical nu este obligat să se vaccineze contra gripei porcine, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore. Aceasta menţionează că s-a produs o confuzie şi , de fapt, Ministerul Sănătăţii nu a obligat, ci a recomandat vaccinarea cadrelor medicale pentru a le responzabiliza, cu atât mai mult cu cât acestea reprezintă o categorie de risc.

Ministerul Sănătăţii a transmis, pe 7 ianuarie, o adresă către DSP prin care solicita vaccinarea obligatorie a personalului medico-sanitar. Mai mult decât atât, Ministerul Sănătăţii interzicea medicilor care nu s-au vaccinat anti AH1N1 să mai lucreze cu pacienţii.
Până în prezent, în România, s-au vaccinat 100.000 de cadre medicale.

DIN PROPRIE INIŢIATIVĂ, NU OBLIGAŢI DE LEGE
Deşi decizia nu este pusă în aplicare, cadrele medicale şi-au manifestat opinia cu privire la obligativitatea vaccinării.
"Nu sunt de acord cu această decizie şi sunt tare curios cum o să ne oblige să ne vaccinăm. Nu suntem singurii care intrăm în contact cu oamenii. Să se vaccineze şi preoţii, militarii, poliţiştii şi toţi cei care merg în baruri şi discoteci", a declarat Tudor Ciuhodaru, şeful secţiei de primire urgenţe din cadrul Spitalului "Sf. Ioan" din Iaşi, unul dintre primii medici care au refuzat vaccinarea împotriva noii gripe.

Pe de altă parte, Mihai Berteanu, Directorul Spitalului Elias este de acord cu faptul că medicii şi asistentele care intră în contact cu pacienţii ar trebui să se vaccineze, însă din proprie iniţiativă, nu obligaţi de o lege.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă