O pastiluta luata cateva zile pe luna in sezonul rece. Acesta este vaccinul antigripal homeopat, care se administreaza la primele semne de boala, la contactul cu o persoana bolnava sau preventiv in epidemii.
STELUTA INDREI
Vaccinarea homeopata este o "metoda blanda de stimulare specifica a imunitatii avand o eficienta cel putin egala cu cea a vaccinului alopat. In plus, prezinta avantajul unor reactii adverse practic inexistente. Vaccinul homeopat stimuleaza bland reactia imuna a organismului impotriva gripei, fara riscul unor perturbari imunologice si nu este alergizant", explica dr. Elena Agneta Vartan, medic homeopat.
PREPARARE. Vaccinul antigripal homeopat se pregateste anual, plecand de la vaccinul alopat specific pentru epidemia anuntata de Organizatia Mondiala a Sanatatii, folosind tehnica speciala de preparare a produsului homeopat. Este un produs cu administrare orala, care se utilizeaza cel mai adesea sub forma unor granule. Vaccinul se gaseste in farmacii si se administreaza in prize repetate doua-trei saptamani pe toata perioada cu risc de epidemie. Vaccinarea antigripala homeopata confera imunitate specifica fata de tulpina virala care circula in epidemia respectiva.
BENEFICII. "Studii clinice si imunologice efectuate au dovedit o eficienta a vaccinului homeopat comparabila cu a vaccinului injectabil", precizeaza dr. Vartan. Reactivarea focarelor ORL este mai redusa la cei vaccinati homeopat. Si reactiile imediate (cefalee, frison) se intalnesc extrem de rar in cazul vaccinarii homeopate. Daca reusiti sa treceti peste inconvenientul administrarii repetate pe parcursul sezonului rece, vaccinul antigripal homeopat reprezinta o metoda eficace si neagresiva de prevenire a gripei. Vaccinurile homeopate se pot administra si atunci cand gripa deja a debutat.
ATENTIE!Nu luati vaccinul homeopat fara indicatia medicului. Mergeti la un consult de specialitate si cereti sfatul medicului cu privire la dozele administrate si la perioada de tratament. Vaccinul antigripal homeopat nu se administreaza concomitent cu vaccinul alopat injectabil, deoarece isi anuleaza efectul reciproc. Medicii homeopati spun ca vaccinul homeopat este recomandat mai ales persoanelor sensibile, persoanelor alergice si celor care sufera de afectiuni respiratorii sau ORL cronice. De asemenea, specialistii in medicina naturista mai recomanda alte remedii naturale si terapia cu vitamine ca metode ce pot inlocui vaccinul antigripal clasic.
Citește pe Antena3.ro
ALTE PRODUSE HOMEOPATE
|
Impotriva gripei mai exista si alte medicamente homeopate, dar acestea nu sunt vaccinuri specifice antigripale. Ele contin extract de ficat si rinichi de rata salbatica (Anas barbariae), preparat prin tehnologia homeopata. Extractul contine un germen (oscilococus) frecvent intalnit in secretia nazala a bolnavilor de gripa. Prin administrarea produselor respective, organismul este aparat impotriva acestui germen. Imunitatea conferita are o paleta destul de larga si este eficienta, dar nespecifica, adica acele produse homeopate nu vor genera producerea de anticorpi specifici antigripali. Avantajul este ca ele se pot administra si la cei care au primit vaccinul antigripal (alopat sau homeopat).
|