x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA/Info - 14 octombrie 2004

VIATA SANATOASA/Info - 14 octombrie 2004

14 Oct 2004   •   00:00
ALAPTAREA LA SAN. Dana Razboiu, sotia ministrului Sanatatii, Ovidiu Brinzan, promoveaza campania pentru sustinerea alaptarii la san, care a fost lansata de Ministerul Sanatatii si UNICEF. Ea a declarat ca isi alapteaza copilul cu multa dragoste si implicare. "Nu mi-a fost usor la inceput, dar cu ajutorul dr. Ana Culcer am trecut peste asta inca din prima zi, prima ora a alaptarii", a marturisit ea. "Lansam o noua campanie pentru promovarea alaptarii si mai ales pentru promovarea alaptarii exclusive pana la varsta de sase luni a sugarului", a subliniat dr. Ovidiu Brinzan.

TICHETE DE MASA. Angajatii spitalelor vor primi tichete de masa, informeaza biroul de presa al CNAS. Prin modificarea OG 59/2004, toate institutiile publice din sistemul sanitar pot acorda, conform deciziei consiliilor de administratie, tichete de masa tuturor angajatilor. "Prin aceasta masura, cadrele sanitare pot beneficia de maximum 10 tichete de masa pe luna", a precizat Cristian Celea, presedintele CNAS.

BOLI TRANSMISIBILE. Tuberculoza, sifilisul, SIDA si alte boli transmisibile inregistreaza in Romania o frecventa mai mare fata de tarile occidentale, fiind inca o problema de sanatate publica, deoarece au o pondere de 5,6% din totalul celorlalte afectiuni, potrivit raportului prezentat la conferinta nationala "Supravegherea si controlul bolilor transmisibile in Romania - trecut, prezent si viitor". Cu acest prilej s-a anuntat si infiintarea Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, unitate subordonata Institutului de Sanatate Publica.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă