x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA/Info - 17 septembrie 2004

VIATA SANATOASA/Info - 17 septembrie 2004

17 Sep 2004   •   00:00
REUMATOLOGI DIN EUROPA, LA CRAIOVA. Intre 15 si 17 septembrie, la Craiova, se deruleaza Congresul National de Reumatologie cu participare internationala. Peste 500 de medici specialisti din Europa s-au reunit in sala Teatrului Liric "Elena Teodorini" pentru expunerea unor valoroase lucrari avand ca teme ultimele cercetari in domeniul reumatologiei.

Congresul are loc in fiecare an, locul de desfasurare alegandu-se prin rotatie in toate marile centre universitare din tara. Printre invitati se numara specialisti din Italia, Norvegia si Spania. (Cristian Vasilcoiu)

TERAPIE. Noile aparate medicale Bioptron, care utilizeaza puterea luminii pentru sanatate si infrumusetare, au fost lansate cu prilejul unui seminar international si in Romania. Sistemul de terapie cu lumina Bioptron se foloseste pentru vindecarea plagilor si refacerea tesuturilor distruse, precum si pentru tratamentul durerii in reumatisme, medicina sportiva, fizioterapie si recuperare medicala. Terapia cu Bioptron consta in aplicarea unui fascicol de lumina naturala, timp de 4-10 minute, pe zona afectata. Tratamentul se poate face in una-doua sedinte pe zi. "Aceasta tehnica medicala este noninvaziva, adica nu este daunatoare pentru tesuturi, asa cum este cazul laserului, si nu emite raze ultraviolete", afirma dr. Sanja Vranic, director medical Bioptron Elvetia. In plus, sistemul respectiv, produs de o companie elvetiana, este aprobat ca aparat medical atat de Uniunea Europeana, cat si de Ministerul Sanatatii din Romania. (Steluta Indrei)

GLAUCOMUL. Potrivit unui studiu publicat in revista Ophtalmology, barbatii cu hipotiroida au peste 50% riscuri de a suferi de glaucom, comparativ cu ceilalti. Doctorul Christopher A. Girkin de la Universitatea Alabama din Birmingham si colegii sai au analizat datele clinice ale 590 de barbati. Glaucomul este o boala a ochiului caracterizata prin tensiune oculara mare si alterarea nervului optic. Persoanele cu glaucom prezinta niveluri mai ridicate de diabet, hipertensiune arteriala, migrene si semne ale scaderii productiei hormonului tiroidian. Echipa doctorului Girkin studiaza in ce masura tratarea hipotiroidiei este asociat cu diminuarea riscului de glaucom.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă