x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA/Info - 18 septembrie 2004

VIATA SANATOASA/Info - 18 septembrie 2004

18 Sep 2004   •   00:00
PROTEST. "Este inadmisibila lipsa de interes a guvernantilor fata de persoanele cu handicap. Nu suntem o rusine a societatii, suntem oameni cu aceleasi drepturi si simtaminte ca toti ceilalti", a declarat in semn de protest Francisc Simon, presedintele Organizatiei Nationale a Persoanelor cu Handicap (ONPH), cu prilejul deschiderii celei de-a doua editii a Salonului Recuperare, Autonomie, Independenta.

Reprezentantii persoanelor cu handicap solicita cresterea fondurilor pentru compensarea dispozitivelor si protezelor specifice, desfiintarea listei de asteptare pentru obtinerea unor astfel de obiecte, facilitarea accesului in institutiile publice s.a.

Scopul salonului este de a semnala autoritatilor ca persoanele cu handicap au nevoie de recuperare pentru a-si dobandi autonomia si independenta. Dupa acest eveniment, ONPH si Asociatia Patronala a Producatorilor, Importatorilor si Furnizorilor de Dispozitive Medicale vor elabora o petitie, care va fi adresata autoritatilor. De altfel, dintre toate autoritatile invitate la manifestare au fost prezenti doar dr. Cojoaca, de la Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate, si Aida Geana, presedintele Casei de Asigurari a Municipiului Bucuresti, care nu au oferit prea multe solutii pentru rezolvarea problemelor persoanelor cu dizabilitati. (Steluta Indrei)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă