x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA/Info - 25 septembrie 2004

VIATA SANATOASA/Info - 25 septembrie 2004

25 Sep 2004   •   00:00

ALAPTAREA LA SAN. 92% dintre tinerele mame care nasc in maternitati isi alapteaza copilul la san. Din pacate, peste 35% dintre acestea renunta la acest obicei benefic pentru sanatatea copilului dupa primele trei luni. Scopul initiativei "Spitalul, prieten al copilului" este de a sensibiliza tinerele mame sa nu renunte sa alapteze copilul in primele lui cinci-sase luni de viata. Ministerul Sanatatii a alocat in acest an 3,2 miliarde lei pentru sustinerea actiunilor de promovare a alaptarii, ca urmare a scaderii numarului de mame care alapteaza, precum si a duratei cat copilul este alaptat. Programul a inceput in urma cu doi ani de zile in colaborare cu UNICEF.

IPOTEZA. Virusul gripal este cauza majora a exacerbarii astumului la copii, sustine un articol aparut in editia din septembrie 2004 a revistei Prescrire. Totusi, vaccinul antigripal este recomandat acestor copii. Cercetatorii olandezi au evaluat oportunitatea vaccinului la 700 de copii si adolescenti astmatici, comparand starea lor de sanatate cu cea a unui grup de copii neimunizati. Din totalul subiectilor, 24 de episoade astmatice severe, ca urmare a unei gripe, au fost inregistrate la copiii vaccinati, fata de 18 asemenea crize la grupul de referinta. Statistic, diferenta nu e semnificativa, dar cercetatorii au convenit ca de vaccinare ar putea "eventual" sa beneficieze bolnavii de astm sever.

STUDIU. Dupa depasirea barierelor psiho-emotionale legate de consultarea specialistului, tratamentul adecvat este una dintre solutiile imbunatatirii functiei erectile. 87% din barbatii cu probleme de acest tip s-au declarat satisfacuti de tratamentul cu cialis. Sunt principalele concluzii ale unui amplu studiu la care au participat 443 de barbati cu disfunctii erectile usoare, moderate sau severe, de etiologie diversa, din Cehia, Polonia, Slovacia, Israel, Liban, Ungaria. De asemenea, acesta este primul studiu care a inclus si pacienti romani, ceea ce atesta calitatea profesionala in domeniul medicinii sexualitatii din tara noastra.

RACELI. Temperaturile scazute inregistrate in ultimele doua luni in Bistrita-Nasaud au dus la cresterea numarului de imbolnaviri cu 30%, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă