x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA/Info

VIATA SANATOASA/Info

06 Ian 2005   •   00:00

07 IANUARIE 2005
SURSA DE VITAMINE SI MINERALE. Nutritionistii ne recomanda ca zilnic sa mancam banane, deoarece ele reprezinta in perioada anotimpului rece o importanta sursa de vitamine si minerale. Miezul de banana este bogat in potasiu, fosfor, sodiu, calciu, magneziu, fier si cupru. Bananele proaspete au un continut scazut in vitamina C. Fructele verzi, necoapte, sunt hipoglicemiante, in timp ce bananele coapte sunt hiperglicemiante. Deci, utilizarea lor in alimentatia zilnica ar trebui facuta cu discernamant. Aceste fructe au proprietati afrodiziace, diuretice, laxative si sunt utilizate in combaterea crizelor de ulcer. Medicii indieni considera banana un adevarat miracol. Cenusa din intreaga planta calmeaza durerile abdominale. (Oana Vataselu)

ESTETICA. Potrivit unui sondaj publicat de revista britanica Bliss, aproape 50% din adolescentele din Anglia ar vrea sa se opereze pentru a arata mai bine. Dintre cele 2.000 de tinere, care au raspuns intrebarilor, numai 8% se declara multumite de aspectul lor exterior, o treime cred ca sunt "prea grase", iar doua treimi spun ca ar trebui sa slabeasca. Vinovati de aceasta stare de fapt sunt factorii sociali, printre care modelul starurilor (67%) si ceea ce isi imagineaza fetele ca i-ar atrage pe baieti (65%).

SPITALE. In urma unei intelegeri intre autoritatile medicale si furnizorii de materiale sanitare, spitalele nu vor ramane fara materiale si reactivi in ianuarie. Mircea Cinteza, ministrul Sanatatii, si conducerea Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate s-au intalnit cu reprezentantii Asociatiei Producatorilor si Furnizorilor de Materiale Sanitare si Reactivi pentru a discuta despre datoriile unitatilor sanitare. In urmatoarele saptamani se vor relua calculele in privinta datoriilor de aproape 1.000 miliarde de lei. (Georgeta Licsandru)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă