21 DECEMBRIE 2004
ALIMENTATIA FUNCTIONALA. Piata alimentelor "functionale" continua sa se dezvolte rapid, fiind estimata sa ajunga pana in anul 2010 la o pondere de 5% din totalul pietei alimentare mondiale, se arata intr-un studiu realizat de compania britanica de analiza AROQ si publicat pe site-ul www.just-food.com. Alimentatia "functionala" reprezinta alimente sau componente alimentare pentru regimuri sau diete care, pe langa functia nutritionala, ajuta la mentinerea sau imbunatatirea sanatatii organismului. In aceasta categorie sunt incluse legumele si fructele, dar si alimente imbogatite cu substante naturale precum betacarotenul, licopenul, acidul citric, acid linoleic etc.
BOALA ALZHEIMER. Clubul Rotary Atheneum din Bucuresti a organizat un spectacol de binefacere in scopul obtinerii de fonduri pentru Centrul de Memorie, Serviciul de Diagnostic Precoce si Tratament al Dementelor. Aceasta este a doua actiune de binefacere pentru suferinzii de boala Alzheimer.