x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA/Info

VIATA SANATOASA/Info

20 Dec 2004   •   00:00

21 DECEMBRIE 2004
ALIMENTATIA FUNCTIONALA. Piata alimentelor "functionale" continua sa se dezvolte rapid, fiind estimata sa ajunga pana in anul 2010 la o pondere de 5% din totalul pietei alimentare mondiale, se arata intr-un studiu realizat de compania britanica de analiza AROQ si publicat pe site-ul www.just-food.com. Alimentatia "functionala" reprezinta alimente sau componente alimentare pentru regimuri sau diete care, pe langa functia nutritionala, ajuta la mentinerea sau imbunatatirea sanatatii organismului. In aceasta categorie sunt incluse legumele si fructele, dar si alimente imbogatite cu substante naturale precum betacarotenul, licopenul, acidul citric, acid linoleic etc.

BOALA ALZHEIMER. Clubul Rotary Atheneum din Bucuresti a organizat un spectacol de binefacere in scopul obtinerii de fonduri pentru Centrul de Memorie, Serviciul de Diagnostic Precoce si Tratament al Dementelor. Aceasta este a doua actiune de binefacere pentru suferinzii de boala Alzheimer.

Potrivit presedintelui Clubului Rotary Atheneum, Victor Martin, "aceste fonduri au rolul de a ajuta persoanele cu boala Alzheimer, care nu pot fi uitate". Doctor Catalina Tudose, presedinta Societatii Romane pentru Alzheimer, este de parere ca fondurile obtinute in urma acestui spectacol vor fi folosite in scop caritabil pentru oferi un sprijin pacientilor cu boala Alzheimer, tratati in Centrul de Memorie, Serviciul de Diagnostic Precoce si Tratament al Dementelor. In Romania nu exista centre specializate in domeniu si cu fondurile colectate anul trecut s-au tratat si au fost diagnosticati 2.400 de pacienti.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă