x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA/INFO

VIATA SANATOASA/INFO

16 Dec 2004   •   00:00

17 decembrie 2004
GRATUIT. Azi se inaugureaza Centrul de diagnostic si prevenire a osteoporozei in cadrul Policlinicii cu plata nr. 3 din Bucuresti. Directorul Policlinicii, doctorul Daniel Popescu , ne-a declarat ca testarea osteoporozei este gratuita. Potrivit specialistilor, in prezent, riscul ca o femeie sa sufere o fractura osteoporotica se apropie de 40%, iar circa 20% dintre victimele fracturilor de sold decedeaza in anul urmator, din cauza complicatiilor. "Gravitatea accentuata a osteoporozei consta in "silentiozitatea" cu care boala evolueaza pana la aparitia primei fracturi, cand depistarea ei este, in general, tardiva", atrage atentia medicul Daniel Popescu. Numarul zilelor de spitalizare necesare tratarii unei fracturi de sold il depaseste pe cel al terapiei ce se impune in cancerul mamar, infarctul miocardic, boala coronariana sau diabetul zaharat.

CAMPANIE. In cadrul programului "Jumatate tu, jumatate Sensiblu", in luna decembrie are loc o campanie sociala care are ca scop strangerea de fonduri in scopuri umanitare. Fondurile stranse si completate de catre Sensiblu vor fi folosite pentru procurarea de rampe mobile necesare persoanelor cu handicap locomotor. Campania se deruleaza la nivel national si se va finaliza cu construirea de rampe de acces la locuintele unor persoane cu handicap fizic.

CAZ UNIC. O femeie din comuna Matca (judetul Galati), cu doua tumori-gigant in zona inghinala, a nascut la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti (SUUB). Medicul Valeriu Horhoianu, sef de clinca la SUUB, a declarat ca femeia a nascut prin cezariana un baiat de 2.750 de grame, care necesita ingrijiri speciale. In ceea ce priveste tumorile, medicul Horhoianu a luat legatura cu profesorul Ioan Lascar, seful Clinicii de chirurgie plastica si reparatorie de la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, "pentru ca sa stabilim daca vom putea extirpa tumorile-gigant". Mihaela Ciobotaru are 34 de ani si spune ca din jena nu s-a prezentat la medic. Cand a fost adusa la SUUB, ea nu stia in ce luna este insarcinata, acest aspect fiind stabilit ecografic. Doctorul Valeriu Horhoianu a mai spus ca "noi ne facem probleme pentru mama. Femeia este un caz medico-social. Are o infectie cronica, hipertensiune arteriala, a suferit un avort la patru luni, a fost operata pentru o sarcina de opt luni cu fat mort si are doua tumori congenitale inghinale-gigant (de dimensiunea unei mingi de handbal)" este de parere medicul Valeriu Horhoianu.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă