x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA/INFO

VIATA SANATOASA/INFO

15 Dec 2004   •   00:00

16 decembrie 2004
UN PIC MAI BINE PENTRU BARBATI. Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Harvard confirma un lucru pe care femeile il stiu de cand lumea: casatoria este benefica pentru sanatatea barbatilor, transmite Daily Telegraph. Cercetatorii au descoperit ca barbatii care s-au recasatorit dupa divort sau moartea sotiei si-au ameliorat regimul alimentar, consumand mai multe legume si mai putin alcool. Totusi, specialistii de la Harvard au mai remarcat ca barbatii au tendinta de a deveni mai nepasatori cu propria infatisare dupa ce se recasatoresc, luand in greutate si devenind sedentari. De asemenea, celibatul este mai periculos pentru barbati decat fumatul. Barbatii singuri beau mai mult alcool, au tendinta sa munceasca mai mult pentru ca nu ii asteapta nimeni acasa si sar adesea peste mese.

AROME. Lamaie, liliac si piele sunt trei din cele zece mirosuri care pot fi folosite pentru a vedea daca o persoana este predispusa spre boli neuro-degenerative, potrivit cercetatorilor americani citati de BBC online. O echipa de la Universitatea Columbia a testat mirosurile pe 150 de voluntari cu deficiente cognitive minime si medii. S-a demonstrat ca cei care s-au imbolnavit ulterior de Alzheimer au fost aceia care au identificat cu mai putina acuratete mirosurile. Desi boala Alzheimer nu poate fi diagnosticata cu o certitudine de 100% in timpul vietii unei persoane, testele de memorie, cele genetice si tomografiile furnizeaza indicii.

EDITORIALA. La Editura Fiat Lux a aparut recent volumul "Afectiunile aparatului respirator. Terapii complementare".Volumul cuprinde mai multe capitole semnate de reputati specialisti care ofera o abordare complexa a acestor afectiuni si terapii. "Nu stim sa existe, cel putin la noi, o carte care sa reuneasca de la medicatia alopata la terapia prin arta, un numar atat de mare de terapii cu rol semnificativ in prevenirea si tratarea afectiunilor aparatului respirator. Sunt terapii care isi completeaza si isi potenteaza reciproc efectele curative. Cunoscandu-le cititorii stiu ce au de facut, ce modalitati de preventie pot adopta, iar in caz de boala ce masuri de prima instanta trebuie sa ia", scrie in prefata volumului coordonatorul acestuia, dr. farm. Ovidiu Bujor. Specialistii si-au unit eforturile in elaborarea acestui volum pornind de la datele reiesite din statistici din care reiese ca afectiunile aparatului respirator se plaseaza in primele locuri in topul patologiei umane.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă