x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA/Info

VIATA SANATOASA/Info

06 Dec 2004   •   00:00

7 DECEMBRIE 2004
OBOSEALA BATE SEXUL. Cuplurile casatorite din Singapore sunt prea obosite pentru a mai face dragoste, reiese dintr-un studiu. Ancheta efectuata de Sunday Times pe un esantion de 200 de cupluri casatorite arata ca 3 din 5 cupluri au raporturi sexuale cel mult o data pe saptamana, iar 75% dintre acestea invoca oboseala ca principal motiv al acestui comportament. Majoritatea cuplurilor apreciaza dragostea ca fiind prioritara, urmata de securitatea financiara, copilul si mai apoi sexualitatea. Scaderea natalitatii este una dintre problemele demografice ale populatiei din Singapore (35.000 de nasteri anual).

PSIHIATRIE. "16%-18% dintre romani sufera de o boala psihica (nevroze, tulburari psihice etc.) si alti 16% au simptome psihiatrice care nu au devenit inca boala. Deci 33% din oameni au nevoie de terapie sau consiliere psihiatrica, insa in 2001 psihiatria a cheltuit 3 procente din bugetul sanatatii", a declarat prof. univ. dr. Tudor Udristoiu, presedintele Asociatiei Psihiatrice Romane si seful Clinicii de Psihiatrie Craiova. Este una dintre concluziile conferintei internationale de psihiatrie, ce a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute la Craiova, in organizarea Asociatiei Mondiale de Psihiatrie.

Conferinta a avut ca obiectiv identificarea principalelor probleme de psihiatrie cu care se confrunta tarile din Europa de Est si Balcani, participantii stabilind planul de actiune pentru imbunatatirea serviciilor psihiatrice.

Conform unui sondaj, circa un sfert din populatie are nevoie de consiliere sau tratament. (Cristian Vasilcoiu)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă