x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA/Info

VIATA SANATOASA/Info

05 Dec 2004   •   00:00

6 DECEMBRIE 2004
OBEZITATE. La femei, supraponderalitatea, dar mai ales obezitatea accelereaza distrugerea neuronilor. Ceea ce ar provoca scaderea functiilor cognitive, a capacitatii intelectuale si de memorare. Si, pentru a indeparta orice suspiciune, mai trebuie spus ca descoperirea apartine un femei. Deborah Gustafson, de la Universitatea Göteborg din Suedia, a studiat legaturile dintre indicele masei corporale (IMC) si existenta unei atrofii cerebrale. Cu cat IMC depaseste cifra 27, cu atat creste riscul pierderii de neuroni. IMC se afla impartind greutatea (in kilograme) la patratul inaltimii (in metri).

PROIECTE. Fondul Global pentru HIV/SIDA, tuberculoza si malarie, alaturi de Guvern, va finanta o serie de proiecte vizand educarea populatiei si a grupurilor de risc cu privire la masurile de prevenire a imbolnavirii cu HIV/SIDA. In Bucuresti exista 30.000 de utilizatori de droguri injectabile, prezentand un risc major de infectare cu virusul HIV. Pentru ei vor fi achizitionate si distribuite seringi de unica folosinta. Utilizatorii de droguri injectabile din Bucuresti vor fi si vaccinati impotriva hepatitei A si B si testati pentru HIV, hepatita B si C.

FRANTA. Un barbat reintors dintr-o calatorie in Vietnam, care ar fi putut face gripa aviara, a fost spitalizat la Nancy. "Aplicam principiul precautiei pentru ca pacientul vine din Vietnam si prezinta semne clinice specifice gripei", a declarat doctorul Bertrand Demangeon, purtatorul de cuvant al Centrului Medical Universitar din Nancy.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă