x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA/Info

VIATA SANATOASA/Info

26 Noi 2004   •   00:00

27 NOIEMBRIE 2004
SANATATEA REPRODUCERII. Fundatia Tineri pentru Tineri (TnT) a relansat web site-ul www.venerix.ro, de unde tinerii pot obtine informatii despre sanatatea reproducerii, anatomie si fiziologie, istoria sexualitatii, proiectele TnT. Jucand Venerix sau Trivia (concurs de cunostinte generale), vizitatorii pot castiga premii in materiale promotionale, rechizite, materiale informative si prezervative. Venerix este produs de o echipa romaneasca, reprezentand o modalitate captivanta prin care tinerii asimileaza cunostinte despre subiecte legate de infectiile cu transmitere sexuala si HIV/SIDA. In prezent sunt inregistrati 8.000 de participanti la jocul Venerix.

GRIPA. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) considera ca izbucnirea unei pandemii de gripa este inevitabila. Gripa aviara ar putea provoca o pandemie de gripa, afectand lumea intreaga si facand milioane de morti, in conditiile in care vaccinul impotriva acestei boli nu va fi disponibil pana cel mai devreme in martie, a avertizat OMS. "In fiecare secol au fost trei sau patru pandemii si nu exista nici un motiv sa credem ca noi vom fi crutati. Nu putem fixa o data precisa, dar va exista o noua pandemie", a anticipat coordonatorul programului OMS impotriva gripei aviare, Klaus Stoehr.

LEUCEMIE. Sangele din cordonul ombilical, folosit pana acum cu succes pentru tratarea leucemiei la copii, poate salva vietile a zeci de mii de adulti care sufera de aceasta boala, potrivit unor studii publicate in Statele Unite ale Americii. Sangele din cordonul ombilical este bogat in celule-susa si poate inlocui transplantul de maduva atunci cand nu se gaseste un donator compatibil. Astfel ar putea fi salvati anual aproximativ 16.000 de adulti cu leucemie, care nu gasesc un donator compatibil. SALARII. Fondul pentru salariile din sanatate a fost suplimentat cu 600 de miliarde de lei, anunta Ministerul Sanatatii (MS). Banii provin din fondul de rezerva bugetara aflat la dispozitia guvernului. Intr-un comunicat remis agentiei Mediafax, Federatia Sanitas a cadrelor medii sanitare isi exprima "satisfactia" cu privire la decizia de suplimentare a bugetului.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă