Vaccin impotriva virusului ucigas
âExista sanse mari sa gasim un vaccin. Cred ca va fi nevoie de 2 sau 3 ani", a declarat presedintele unei asociatii de cercetatori germani, Hans-Dieter Klenk. âNu se stie insa daca vor fi si alte epidemii de SRAS, acesta putand fi un factor care sa determine mobilizarea pentru gasirea unui vaccin", a adaugat acesta.
Sansele pacientilor bolnavi de SRAS de a se vindeca ar fi mai mari daca li s-ar administra un vaccin decat daca ar fi tratati cu medicamente, a precizat dr. Klenk.
Tratament hormonal
Izolarea unui hormon numit secretina ar putea juca un rol important in tratamentul schizofreniei, depresiei, autismului si tulburarilor bipolare. Prin rezonanta magnetica, o echipa de specialisti de la Harvard Medical School Cambridge din Massachusetts au descoperit ca creierul reactioneaza diferit la acelasi stimul, in functie de prezenta sau absenta acestui hormon.
E sau nu e SRAS?
Un barbat prezentand simptome respiratorii se afla in carantina intr-un spital din apropierea orasului Toronto, din motive de teama sa nu reapara SRAS in provincia Ontario. Este un pacient care sufera de o boala nediagnosticata, a anuntat purtatorul de cuvant al ministerului Sanatatii. Potrivit acestuia, âprobabilitatea de a fi SRAS este foarte mica".