Calciul şi vitamina D se numără printre nutrimentele care nu trebuie să lipsească din alimentaţia vârstnicilor. La acestea, se adaugă şi altele, care ajută la prevenirea unor boli, scrie clicksanatate.ro.
Artroza poate fi prevenită cu ajutorul exerciţiilor fizice
Să ai o alimentaţie echilibrată poate fi o adevărată provocare la vârsta a treia. De exemplu, organismul nu mai este atât de eficient când vine vorba de asimilarea substanţelor nutritive esenţiale. În plus, simţul gustului nu mai este la fel de dezvoltat, afectând astfel apetitul, iar unele alimente pot fi greu de mestecat şi de digerat.
„Într-adevăr, bătrânii au anumite particularităţi care îi expun mai mult la riscul de a nu îşi satisface necesarul de nutrimente, fie pentru că au mai puţină poftă de mâncare, fie că au o digestie mai dificilă sau un metabolism mai puţin activ. În general, se poate spune că mulţi vârstnici nu primesc suficientă vitamina D şi, eventual, o cantitate mai mică decât cea necesară de B12. Uneori, şi din cauza dentiţiei cu probleme, şi vitamina C poate fi insuficientă“, subliniază medicul nutriţionist Corina Zugravu.