Medic specialist Stomatologie Generala Clinica Dent Estet |
|
Siguranta tratamentului
Numeroase studii stiintifice au dovedit ca tratamentul de albire dentara si gelul pe baza de peroxizi folosit nu afecteaza in nici un fel integritatea smaltului dentar. Nu va lasati pacaliti de produsele de albire din magazine. Este adevarat ca pretul lor este mai mic si eficienta multumitoare, dar substanta de albit ar putea fi nociva pentru gingie si smaltul dintilor. La unii pacienti pot aparea efecte adverse reprezentate de sensibilitate dentara si gingivala, care insa sunt trecatoare, disparand imediat dupa intreruperea tratamentului. Disconfortul poate fi combatut prin aplicarea de geluri desensibilizante sau fluorizante in gutierele de albire.
Consultatia
In prima sedinta, medicii nostri va vor informa asupra posibilitatilor de tratament dentar cosmetic, a tehnicilor folosite, a avantajelor si dezavantajelor. Dupa consult se pot face si investigatii suplimentare, cum ar fi fotografii si radiografii dentare. Tratamentul de albire este intotdeauna precedat de detartraj si periaj dentar profesional sau lustruire cu jet de apa si pulbere de bicarbonat.
Citește pe Antena3.ro
Metodele de albire
La ora actuala exista doua metode de albire cu rezultate excelente. Albirea se poate face direct in cabinetul stomatologic intr-o singura ora sau poate fi facuta la domiciliul pacientului prin purtarea, timp de cateva zile, a gelului de albire in gutiere confectionate in cabinet.
Albirea efectuata la domiciliul pacientului presupune o prima sedinta de amprentare a dintilor si confectionare a unor gutiere speciale personalizate. In acestea, pacientul va aplica gelul de albire si le va purta zilnic timp de cateva ore in functie de indicatiile medicului. Albirea se va face progresiv.
SFATUL MEDICULUI
|
Pentru inceperea tratamentului de albire este foarte important sa va adresati unui medic stomatolog specializat.
|
STIRI
|
ROMA ANTICA. Locuitorii Romei antice socoteau ca medicina este ocupatia sclavilor sau a strainilor. Afectiunile stomatologice in capitala Imperiului Roman erau datoria medicilor obisnuiti, care de obicei erau greci. Cu toate acestea, romanii acordau o deosebita atentie ingrijirii dentare. Pentru curatarea dintilor foloseau un praf din petale de trandafir si nuci, iar dupa aceea faceau gargara cu vin. Cu cat in componenta acestor "paste de dinti" intrau mai multe ingrediente, cu atat erau mai scumpe. De asemenea, pentru spalarea dintilor era folosit un amestec din praf de oase si miere.
CARII. Cercetatorii englezi au descoperit o peptida care poate preveni cariile. Un grup de voluntari si-au clatit gura zece zile cu o solutie antiseptica (pe baza acestei peptide). Dupa aceea, subiectii au fost impartiti in doua grupe: una din grupe a folosit solutia zilnic, iar cealalta nu a folosit-o deloc. Dupa trei saptamani, pe suprafata dintilor celor care nu au folosit solutia au aparut bacteriile provocatoare de carii. FITOTERAPIE. Plantele medicinale stau la baza multor paste de dinti de pe piata. Plantele au proprietati calmante, dezinfectante si antiinflamatorii. Astfel, extractul de urzica stimuleaza procesul de regenerare a celulelor si smaltului dentar, tonifica gingiile. Musetelul are proprietati antiseptice si calmante. Pasta de dinti cu extract de arbore de ceai improspateaza respiratia si stimuleaza regenerarea tesuturilor. Extractul de aloe vera ucide atat bacteriile de pe dinti, cat si pe cele de pe gingii. Medicii stomatologi recomanda pastele pe baza de plante ca mijloc de prevenire a cariei dentare si a tartrului. |