x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Secretele tinereții veșnice, dezvăluite de specialiști. Suplimentele esențiale pentru a prelungi viața

Secretele tinereții veșnice, dezvăluite de specialiști. Suplimentele esențiale pentru a prelungi viața

de Redacția Jurnalul    |    03 Feb 2024   •   07:20
Secretele tinereții veșnice, dezvăluite de specialiști. Suplimentele esențiale pentru a prelungi viața

Longevitatea și prelungirea vieții reprezintă concepte pe care omenirea le-a studiat încă din antichitate. Inclusiv cele mai importante texte religioase conțin referințe la personaje extraordinare, ce au trăit sute de ani.

Așa că nu ar trebui să se mire nimeni dacă de sute de ani, omul a căutat să încetinească îmbătrânirea și să-şi prelungească viața folosind elixiruri, ape miraculoase, hrană naturală şi suplimente alimentare.

Comunitatea științifică a ajuns la concluzia că anumite molecule au proprietăți anti-aging şi sunt capabile să întârzie îmbătrânirea, iar acum acestea prezintă interes pentru și mai mulți oameni de știință, care au identificat și studiat efectele anti-îmbătrânire ale anumitor molecule.

În ultimii ani, au fost validate noi substanţe eficiente în întârzierea procesului de îmbătrânire. Berberina, fisetina, nicotinamida adenină, arginina alfa-ketoglutarat, resveratrolul, coenzima Q10 si mierea de manuka sunt noua generaţie de molecule promiţătoare pentru fântâna tinereţii veşnice.

În România s-a vorbit despre aceste substanțe în cadrul conferinţelor de longevitate organizate de. Senatul Stiinţific al Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Andrea Maier, profesor de gerontologie la National University of Singapore a explicat că procesele care țin de îmbătrânirea celulară se derulează în corpul nostru pe toată perioada vieții și că ar trebui să ne preocupe acest lucru indiferent de vârsta pe care o avem.

“Alfa-keto glutaratul este considerat un supliment sigur, cu potențialul de a extinde durata de sănătate și chiar de a reduce morbiditatea. AKG este un intermediar crucial al ciclului Krebs și joacă un rol important în multiple procese metabolice. Este implicat în oxidarea acizilor grași, aminoacizilor și glucozei și este implicat în energia și metabolismul celular. Dar toate trebuie administrate conform recomandarii medicale”.

Există și suplimente alimentare aflate mai la îndemâna noastră, unele chiar bine-cunoscute, așa cum sunt vitamina D, acidul folic și complexul de vitamine B. Și desigur, un rol esențial îl ocupă stilul de viață: mișcarea, odihna și alimentația corectă.

 

×
Subiecte în articol: secrete tinerețe veșnică suplimente